Αντιφασιστική συγκέντρωση διοργανώνει σήμερα το απόγευμα στην Καλλιθέα η Κίνηση «Απελάστε τον Ρατσισμό», σε απάντηση στη ρατσιστική εμπρηστική επίθεση σε ισόγειο χώρο προσευχής μουσουλμάνων μεταναστών που λειτουργεί εδώ και 9 χρόνια στην οδό Σοφοκλέους από τον Αραβικό Όμιλο «Ελ Σαλχίν».

Ads

Η επίθεση έγινε στις 3:30 ξημερώματα της Κυριακής 8 Μαϊου και, όπως καταγγέλλει η Κίνηση «Απελάστε τον Ρατσισμό», «ομάδα 7-8 νεοναζί έσπασαν το τζάμι της πόρτας εισόδου, περιέλουσαν την κουρτίνα και τη μοκέτα με βενζίνη, έβαλαν φωτιά και τράπηκαν σε φυγή, όταν τους πήραν είδηση γείτονες από την απέναντι πολυκατοικία και έβαλαν τις φωνές. Πρόλαβαν πάντως να μην αφήσουν αμφιβολίες για τα κίνητρα της επίθεσης, αφού ζωγράφισαν με σπρέι μια τεράστια σβάστικα στα τζάμια του ισογείου».

«Παρόμοιες επιθέσεις έχουν γίνει τους τελευταίους μήνες σε γειτονιές του κέντρου της Αθήνας, στον Κολωνό, την Πετρούπολη και αλλού» επισημαίνει η Κίνηση σε ανακοίνωσή της, αλλά η αστυνομία δεν έχει προχωρήσει σε συλλήψεις, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις όπως αυτές του Αγ. Παντελεήμονα και της οδού Φυλής, «είναι παρούσα κατά τη διάρκεια της επίθεσης και δεν κάνει απολύτως τίποτε».

«Έλληνες και μετανάστες της Καλλιθέας, ζούμε μαζί εδώ και χρόνια. Τα παιδιά μας πάνε μαζί στο σχολείο, ενώ κανένας δεν είχε μέχρι τώρα προβλήματα ή σοβαρές αντιδικίες με τους μετανάστες γείτονές μας. Τα προβλήματά μας είναι πράγματι πολύ σοβαρά, αλλά εντελώς διαφορετικά από αυτά που θέλουν να μας υποδείξουν οι νεοναζί δολοφόνοι. Είναι η ανεργία των παιδιών μας, οι περικοπές στους μισθούς μας, οι ελεύθεροι χώροι και οι σχολικές αίθουσες στη γειτονιά μας. Όχι το αν κάποιοι άνθρωποι προσεύχονται στον θεό τους χωρίς να ενοχλούν κανέναν. Αυτοί που πραγματικά δε χωράνε στη γειτονιά μας είναι οι νεοναζί και το ρατσιστικό τους δηλητήριο», αναφέρει- μεταξύ άλλων- η ανακοίνωση.

Ads

Η αντιφασιστική συγκέντρωση είναι προγραμματισμένη για σήμερα, Τρίτη 10 Μαϊου, στις 18:30, στη συμβολή των οδών Σοφοκλέους & Σπάρτης.