Την καθιερωμένη εθνικιστική της «φιέστα» διοργανώνει και φέτος η Χρυσή Αυγή αλλά όχι στην πλατεία Ρηγίλλης ως είθισται αλλά, υπό τον φόβο του αντιφασιστικού κινήματος, έξω από τα γραφεία της στη Μεσογείων.

Ads

Αντιφασιστικές οργανώσεις έχουν απευθύνει κάλεσμα για δυναμικό παρών στην παλτεία Ρηγίλλης στις 18:00 το απόγευμα, ώστε να αποτραπεί η χρυσαυγίτικη φιέστα.

«Η επανεμφάνιση των ταγμάτων εφόδου και των δολοφονικών επιθέσεων που επιχειρούν, η συγκρότηση εθνικιστικών συλλαλητηρίων που έγιναν ορμητήρια για τον εμπρησμό της Libertatia και την επίθεση στο “Εμπρός”, η απόπειρα εθνικιστικών καταλήψεων σε μια σειρά σχολεία με αφορμή το Μακεδονικό, η δολοφονία του Αλβανού εργάτη γης Πετρίτ Ζίλφε από μέλος της Χρυσής Αυγής στη νότια Κέρκυρα δείχνουν ότι η υπόδικη ναζιστική συμμορία προσπαθεί να σηκώσει κεφάλι», σημειώνουν οι διοργανωτές.

«Τούρκοι, Κούρδοι και Έλληνες στέλνουμε ένα δυνατό μήνυμα διεθνισμού, αλληλεγγύης και συναδέλφωσης των λαών ενάντια στις εθνικιστικές υστερίες, τον φασισμό, τους πολέμους και τον ιμπεριαλισμό. Γιατί μόνο οι κοινοί αγώνες των λαών μας μπορούν να αποτρέψουν νέα Ίμια και μπορούν να δώσουν ένα τέλος στον εθνικισμό και τον μιλιταρισμό», αναφέρει το κάλεσμά τους.

Ads

Στην αντιφασιστική συγκέντρωση καλούν οι: Αντιφασιστικός Συντονισμός Αθήνας–Πειραιά, Αντιφασιστική Πρωτοβουλία Περάματος, Αντιφασιστική Πρωτοβουλία Διονύσου, Antinazi Zone -YRE, ΠΕΝΕΝ, Κίνηση Απελάστε το Ρατσισμό, ΚΙΦΑ Ιλίου, ΚΙΦΑ Κ. Πατησίων-Αχαρνών, Ορμα, Πολιτιστικό Κέντρο Κουρδιστάν, ΣΥ. ΠΡΟ.ΜΕ.