Αντιφασιστικό συλλαλητήριο ως απάντηση στη συγκέντρωση της νεοναζιστικής Χρυσής Αυγής για τη συμπλήρωση 2 χρόνων από τη δολοφονία των μελών της Φουντούλη και Καπελώνη, οργανώνεται σήμερα στο Νέο Ηράκλειο από φορείς της περιοχής, συλλογικότητες και αντιρατσιστικές οργανώσεις.

Ads

Η νεοναζιστική οργάνωση έχει ανακοινώσει κεντρική συγκέντρωση στις 7 το απόγευμα. Το αντιφασιστικό συλλαλητήριο ξεκινά από τις 5 μ.μ. στην πλατεία ΗΣΑΠ Ν. Ηρακλείου, όπως αποφασίστηκε σε σύσκεψη στην οποία έλαβαν μέρος η δημοτική παράταξη «ΡΗΞΗ και ΑΝΑΤΡΟΠΗ στο ΗΡΑΚΛΕΙΟ», το Σωματείο Εργαζομένων του Δήμου Ν. Ηρακλείου, η τοπική ΕΛΜΕ, η Εργατική Λέσχη Ν. Ιωνίας, το δημοτικό σχήμα Ν. Ιωνίας «Εκτός Σχεδίου», η ΚΕΕΡΦΑ, η ΛΑΕ, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ και παρατηρητής από την ΟΡΜΑ.

«Η “γιορτή μίσους” της εγκληματικής ναζιστικής συμμορίας της Χρυσής Αυγής, με ομιλητή μάλιστα τον υπόδικο φίρερ Μιχαλολιάκο, που ήδη έχει αναλάβει την πολιτική ευθύνη για τη δολοφονία του Π. Φύσσα, δεν πρέπει να μείνει αναπάντητη», επισημαίνουν σε κοινή ανακοίνωσή τους οι διοργανωτές και προσθέτουν ότι «στο Ηράκλειο υπάρχει μεγάλη αντιφασιστική παράδοση. Με συνεχείς διαδηλώσεις κλείσαμε τα γραφεία τους και σε κάθε προσπάθεια εμφάνισής τους το αντιφασιστικό κίνημα ήταν παρόν. Ετσι θα συνεχίσουμε».