Σε συγκέντρωση αλληλεγγύης στους πρόσφυγες που διαμένουν στο χώρο φιλοξενίας των Θερμοπυλών, καλεί η Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης Λαμίας, καταγγέλλοντας παράλληλα «τη φιέστα μίσους που διοργανώνουν τα υπόδικα μέλη της νεοναζιστικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής» στο μνημείο του Λεωνίδα στις Θερμοπύλες.

Ads

Η συγκέντρωση προγραμματίζεται για το Σάββατο (09/09) στις 17:00 λίγο πριν εκδήλωση της Χρυσής Αυγής όπου θα παραβρεθεί και θα μιλήσει ο Νίκος Μιχαλολιάκος.

Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης Λαμίας

Η ετήσια… αρχαιολατρική φιέστα της ΧΑ στις Θερμοπύλες, έχει αποκτήσει πλέον διαφορετικά χαρακτηριστικά, καθώς τα τελευταία δύο χρόνια σε εγκαταλελειμμένα ξενοδοχεία της περιοχής έχει δημιουργηθεί από την περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας χώρος φιλοξενίας προσφύγων. Η διοργάνωση της εκδήλωσης, λίγες εκατοντάδες μέτρα μακρύτερα, ήταν αναμενόμενο να προκαλέσει τη συγκέντρωση αλληλεγγύης στους πρόσφυγες, αλλά και την έντονη παρουσία της αστυνομίας, κάτι που συνέβη για την περσινή χρονιά.

Ads

Με αφορμή την εκδήλωση η Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης Λαμίας τονίζει μεταξύ άλλων στο κάλεσμα της ότι «70 χρόνια μετά τη λήξη του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου για την ήττα του φασισμού, η Ευρώπη δοκιμάζεται από την άνοδο της ρατσιστικής και της ναζιστικής ακροδεξιάς». Σημειώνει παράλληλα ότι «οι χρυσαυγίτες δεν είναι παρά τα υποχείρια των αφεντικών, που από τη δεκαετία του ’80 επιχειρούν αποτυχημένα να χτυπήσουν τους εργάτες και όλους τους δίκαιους κοινωνικούς αγώνες» και επισημαίνει μεταξύ άλλων ότι «εναντιώθηκαν στο δίκαιο αγώνα των, για έξι μήνες , απλήρωτων λιμενεργατών και παράλληλα υποστήριξαν ότι εφοπλιστές δεν πρέπει να φορολογούνται, υποστήριξαν το ξεπούλημα της ΑΤΕ και το ίδιο το καταστατικό τους υποστηρίζει την υποδούλωση των εργαζομένων στις εργοδοτικές ενώσεις».

Στην ανακοίνωση γίνεται επίσης αναφορά στη δολοφονία του Παύλου Φύσσα και του Σαχζάτ Λουκμάν αλλά και στις επιθέσεις σε βάρος προσφύγων και μεταναστών και την αποφυλάκιση Ρουπακιά, ενώ αφήνονται αιχμές για την αντιμετώπιση που έχουν κατηγορούμενοι αυτών των επιθέσεων, από τη δικαιοσύνη.

Στο πλαίσιο αυτό η Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης Λαμίας καλεί σε συγκέντρωση αλληλεγγύης το απόγευμα του Σαββάτου στο χώρο φιλοξενίας των Θερμοπυλών και τονίζει πως «μόνο οι μαζικοί συλλογικοί αγώνες στους χώρους εργασίας, εκπαίδευσης και στις γειτονιές μπορούν αντιπαλέψουν πραγματικά τη φασιστική απειλή».