Μεγάλο συλλαλητήριο προγραμματίζεται 15 Ιουνίου έξω από το Εφετείο, ημέρα κατά την οποία ξεκινά η εκδίκαση σε δεύτερο βαθμό της νεοναζιστικής Χρυσής Αυγής (προσυγκέντρωση στις 8 π.μ. στο Μετρό Αμπελοκήπων) από πολιτικούς, συνδικαλιστικούς και κοινωνικούς φορείς, με απαίτηση προφανώς να μην πέσει στα μαλακά η Χ.Α., να μείνουν στη φυλακή, αλλά κυρίως να δοθεί ένα σαφές πολιτικό μήνυμα στα απομεινάρια της εγκληματικής οργάνωσης και στην κοινωνία.

Ads

Στάση εργασίας στις 15 Ιουνίου, από τις 7.00 ώς τις 11.00, κηρύσσει η ΑΔΕΔΥ για όλες τις δημόσιες υπηρεσίες στο λεκανοπέδιο Αττικής, προκειμένου να συμμετέχουν οι εργαζόμενοι στη συγκέντρωση. «Είναι μια δίκη που αφορά το εργατικό και δημοσιοϋπαλληλικό κίνημα, τη νεολαία κι όλους τους δημοκρατικούς πολίτες», υπογραμμίζει το ανώτατο συνδικαλιστικό όργανο των δημοσίων υπαλλήλων, θυμίζοντας ότι μπροστά στη φασιστική απειλή δεν χωράει κανένας εφησυχασμός.

«Η παρουσία μας στο Εφετείο είναι επιβεβλημένη, για να μην αφήσουμε κανένα περιθώριο να υπονομευθεί η πρωτόδικη απόφαση που οδήγησε τους νεοναζί στη φυλακή. Ο αγώνας μας ενάντια στον φασισμό, τον ναζισμό, τον ρατσισμό και τη μισαλλοδοξία ήταν, είναι και θα είναι ανυποχώρητος», τονίζει η ΑΔΕΔΥ. Την ίδια μέρα και το Εργατικό Κέντρο Αθήνας καλεί σε 3ωρη στάση εργασίας 8 π.μ.-11 π.μ.

Παράλληλα, αύριο και μεθαύριο προγραμματίζεται με πρωτοβουλία της ΚΕΕΡΦΑ ένα μπαράζ από ποικίλες αντιφασιστικές δράσεις σε γειτονιές με εκδηλώσεις, εξορμήσεις, συγκεντρώσεις σε πλατείες και λαϊκές (Καλλιδρομίου και Πανόρμου), με συμμετοχή καλλιτεχνών, συνδικαλιστών, φοιτητών κ.λπ. Δράσεις που καλούν για μαζική συμμετοχή στην κινητοποίηση στις 15 Ιουνίου και λειτουργούν ως απάντηση στις νέες ρατσιστικές επιθέσεις στις γειτονιές από οργανωμένες ομάδες φασιστών. Tην Παρασκευή θα υπάρξει συγκέντρωση στο πάρκο Τρίτση στις 12 μ. στο Ιλιον, το απόγευμα στις 7 στην πλατεία Ελευθερίας, στις 6 μ.μ. στην Ηλιούπολη (πλατεία Εθνικής Αντίστασης), στο Ελληνικό στις 6.30 μ.μ. (πλατεία Σουρμένων) και στην Καλλιθέα στις 7 μ.μ. (πλατεία Δαβάκη).

Ads

Το Σάββατο σε αντιφασιστική συγκέντρωση στην πλατεία Αμερικής (6 μ.μ.) καλούν η Πακιστανική Κοινότητα Ελλάδος «Η Ενότητα», η κοινότητα Καμερούν, η κοινότητα Γουινέας, η ΚΕΕΡΦΑ, Το Μυρμήγκι, το Στέκι αλληλεγγύης και πολιτισμού Π, η κατάληψη Πάτμου και Καραβία, η Ανυπότακτη Αθήνα και η Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας 5ου και 6ου διαμερίσματος.

Στη λαϊκή της Πανόρμου (11 π.μ.) θα μιλήσουν οι Δημήτρης Ζώτος (δικηγόρος πολιτικής αγωγής στη δίκη της Χ.Α.) και Κώστας Καταραχιάς (Δ.Σ. Σωματείου εργαζ/νων Νοσοκομείου «Ελενα»). Το απόγευμα του Σαββάτου σε συγκέντρωση στην πλατεία Χαλανδρίου (7 μ.μ.) θα μιλήσουν ο δικηγόρος Κώστας Παπαδάκης, ο δημοσιογράφος Θοδωρής Μανίκας, η Μαριάννα Ψαραδέλλη (συνεταιρισμός ΜΙΑΖΩ), η Ειρήνη Φωτέλη, μέλος Δ.Σ. ΠΣΥΠΕΡΤ, ο δημοτικός σύμβουλος Αγίας Παρασκευής «Φυσάει Κόντρα», Παναγιώτης Αντωνίου κ.ά. Την ίδια ώρα στην πλατεία Αυδή στον Κεραμεικό θα υπάρξει αντιφασιστική παρέμβαση με συμμετοχή καλλιτεχνών.