Ακραίο αντιδημοκρατική μέτρο χαρακτηρίζει η ΓΣΕΕ την επιστράτευση, με αφορμή τη σχετική απόφαση της κυβέρνησης για τους ναυτεργάτες. Η κυβέρνηση διολίσθησε για μια ακόμα φορά στον αντιδημοκρατικό της κατήφορο και επιστράτευσε μετά τους εργαζόμενους στα Μέσα Συγκοινωνίας και τους ναυτεργάτες απεργούς, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Αθήνας (ΕΚΑ) εκφράζοντας την αλληλεγγύη του στους ναυτεργάτες.

Ads

 

Η ΓΣΕΕ «καταγγέλλει την κυβερνητική πρακτική των επιστρατεύσεων που για ακόμη μια φορά χρησιμοποιείται για να σταματήσει μια δίκαιη απεργία όπως αυτή των ναυτεργατών. Είναι πλέον εμφανές ότι ο κυβερνητικός αυταρχισμός δεν έχει τελειωμό».

Η Συνομοσπονδία καταφέρεται κατά του υπουργού Ναυτιλίας, υποστηρίζοντας πως αντί να επιχειρεί να δώσει ουσιαστική λύση στα προβλήματα του κλάδου και να βάλει τέλος στην «προκλητική αδιαλλαξία των εφοπλιστικών εργοδοτικών οργανώσεων» επιδεικνύει την πυγμή του σε λάθος αποδέκτες.

Ads

Η ΓΣΕΕ καλεί την κυβέρνηση να πάρει πίσω το μέτρο της επιστράτευσης και συμπαρατάσσεται «στο δίκαιο αγώνα των ναυτεργατών κατά των αδιέξοδων πολιτικών που εντείνουν τη φτώχεια, εξαθλιώνοντας κοινωνία και οικονομία».

Ειδικότερα, όπως επισημαίνει, «οι ναυτεργάτες διεκδικούν το αυτονόητο που είναι ο σεβασμός των εργασιακών και οικονομικών τους δικαιωμάτων με την υπογραφή ΣΣΕ, αίτημα που αποτελεί κοινό αίτημα όλων των εργαζομένων της χώρας».

Όπως αναφέρει το ΕΚΑ, η κυβέρνηση φοβούμενη τους αγώνες των εργαζομένων, δημιουργεί κλίμα αντιπαράθεσης μεταξύ των κοινωνικών ομάδων και των λαϊκών στρωμάτων. «Δεν είναι επίδειξη πυγμής εκ μέρους της, είναι φόβος», υπογραμμίζει.

«Την στιγμή που οι εφοπλιστές πολλαπλασιάζουν τα κέρδη και τα πλοία τους, οι ναυτεργάτες δεν έχουν να ζήσουν τις οικογένειές τους», παρατηρεί το ΕΚΑ και προσθέτει πως εκατοντάδες ναυτεργάτες είναι απλήρωτοι, ενώ ακόμα περισσότεροι έχουν οδηγηθεί στις στρατιές των ανέργων.