Την αντίδραση του τμήματος φεμινιστικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσε το τηλεοπτικό πολιτικό σκετσάκι του Τάκη Ζαχαράτου που μεταδόθηκε από τον Ant1 το βράδυ των εκλογών της 25ης Ιουνίου, στο οποίο μιμούνταν την Πόπη Τσαπανίδου.

Ads

Το κείμενο εστίαζε στην «ολοκλήρωση», με ατάκες όπως «θέλω να ολοκληρώσω», «κρατάω το κατάρτι του ΣΥΡΙΖΑ» ή «έφερα το αποσμητικό, την μπούκλα και την ομορφιά στον ΣΥΡΙΖΑ», κάτι που έφερε και την αντίδραση της ίδιας της κ. Τσαπανίδου.

«Με αυτά μπορεί κάποιος να γελούσε μια δεκαετία πριν, όμως σήμερα έχουμε κάνει τεράστια βήματα προς μια προοδευτική κοινωνία ενώ κυρίως οι νέοι άνθρωποι σιγά σιγά έχουν αποβάλει από τον λόγο τους τα στερεότυπα. Είναι πέρα από κάθε λογική, στον δημόσιο λόγο και μάλιστα σε ενημερωτική εκπομπή, να εκφράζεται κανείς τόσο χυδαία για μια γυναίκα», επισημαίνεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.

Αναλυτική η ανακοίνωση

Σε μια εποχή που οι γυναίκες παλεύουν για ίσα δικαιώματα αντιμετωπίζοντας ακροδεξιές αντιλήψεις και τα στερεότυπα της πατριαρχίας, κάθε μέρα βιώνουν τον σεξισμό και την υποτίμηση.

Ads

Πρόσφατα, η Εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Πόπη Τσαπανίδου, βίωσε χυδαία λεκτική υποτίμηση, επίθεση αγένειας και απρέπειας στην Εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου από τον διασκεδαστή Τάκη Ζαχαράτο στα πλαίσια θεωρητικά της «σάτιρας» με την ανοχή του δημοσιογράφου του ANT1.

Το βίντεο του περιλάμβανε φράσεις όπως «θέλω να ολοκληρώσω», «κρατάω το κατάρτι του ΣΥΡΙΖΑ» ή «έφερα το αποσμητικό, την μπούκλα και την ομορφιά στον ΣΥΡΙΖΑ». Με αυτά μπορεί κάποιος να γελούσε μια δεκαετία πριν, όμως σήμερα έχουμε κάνει τεράστια βήματα προς μια προοδευτική κοινωνία ενώ κυρίως οι νέοι άνθρωποι σιγά σιγά έχουν αποβάλει από τον λόγο τους τα στερεότυπα. Είναι πέρα από κάθε λογική, στον δημόσιο λόγο και μάλιστα σε ενημερωτική εκπομπή, να εκφράζεται κανείς τόσο χυδαία για μια γυναίκα.

Σεξισμός ούτε στην πολιτική ούτε στην δημοσιογραφία ούτε και πουθενά!

Το λιγότερο που μπορούν να κάνουν και οι δύο, δημοσιογράφος και ηθοποιός, είναι να ζητήσουν συγνώμη από την Εκπρόσωπο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Πόπη Τσαπανίδου.