Την αντίδραση του Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστου Γιαννούλη, προκαλεί η επίθεση που δέχτηκε από την κυβερνητική πλευρά για δηλώσεις του γύρω από την κατάσταση που επικρατεί στη Θεσσαλονίκη με την πανδημία.  Όπως σημειώνει σε δήλωσή του, «για προφανείς λόγους η ΝΔ προσπαθεί να διαστρεβλώσει την εκτίμησή μου για την αδράνεια, την αναποτελεσματικότητα και τις εγκληματικές ευθύνες της κυβέρνησης. Ο κόσμος αναζητά λύσεις και ιατρικές υπηρεσίες εν μέσω πανδημίας και η κυβέρνηση κινείται χωρίς σχέδιο.».

Ads

Όπως αναφέρει ο βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, «η ΝΔ ψάχνει εναγωνίως να βρει συγχωροχάρτι και διέξοδο διαφυγής από μια κατάσταση που έχει δημιουργηθεί από τον τρόπο που χειρίζεται η κυβέρνησή της την πανδημίας, απομονώνοντας λέξεις και διαστρεβλώνοντας δηλώσεις. Όσο και να προσπαθεί, όμως, όλοι γνωρίζουν πως για τη χαοτική κατάσταση που αντιμετωπίζει ιδίως η Βόρεια Ελλάδα ευθύνεται ο κ. Μητσοτάκης και η κυβέρνησή του».

Εξάλλου, υπενθυμίζει ότι στην παραδοχή αυτή κατέληξε και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός πρόσφατα στη Βουλή ενώ ευθύνες του καταλογίζουν και οι «γαλάζιοι» αυτοδιοικητικοί, «φωτογραφίζοντας» δηλώσεις που έχουν γίνει για καθυστερημένη κινητοποίηση από τον Περιφερειάρχη Μακεδονίας και τον Πρόεδρο της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων.