Αντιπαράθεση συνεχίζουν να προκαλούν οι δηλώσεις του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιώργου Προβόπουλου στην εξεταστική για τα στατιστικά στοιχεία του 2009 ότι είχε ενημερώσει έγκαιρα για τον πιθανό εκτροχιασμό του ελλείμματος.
 

Ads

Πλέον δεν υπάρχει καμία αμφιβολία για τις ευθύνες της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ «στη δημιουργία αρνητικής εικόνας, τη διάλυση κάθε ίχνους εμπιστοσύνης προς τη χώρα, το “φούσκωμα” του ελλείμματος του 2009 και την προσφυγή στο ΔΝΤ», όπως και «για την πολιτική απάτη του “λεφτά υπάρχουν”, που έστησε προεκλογικά ο κ. Παπανδρέου», σχολίασε ο εκπρόσωπος της ΝΔ Γ. Μιχελάκης,
 
«Δυστυχώς, όμως. Παρ’ όλα αυτά, ακόμη και τώρα, ο κ. Βενιζέλος αποδεικνύεται άξιος συνεχιστής του προκατόχου του», συμπλήρωσε ο κ. Μιχελάκης, καθώς «με τις υποσχέσεις που έδωσε χθες για αποκατάσταση όλων των αδικιών που προκάλεσαν ο ίδιος και η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, επαναλαμβάνει τις ίδιες καταδικασμένες πρακτικές. Με υποσχέσεις για όλους και για όλα, επιβεβαιώνει ότι τι Παπανδρέου τι Βενιζέλος».
 
Για πιθανή ποινική ευθύνη των κ.κ. Παπανδρέου και Καραμανλή μίλησε από το βήμα της Βουλής ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. «Δεν μπορούμε να συγκαλύπτουμε. Αν ήξεραν και δεν έκαναν τίποτε, η θέση τους είναι στο εδώλιο του κατηγορουμένου», υπογράμμισε ο κ. Καρατζαφέρης.
 
Η χθεσινή κατάθεση του κ. Προβόπουλου στην εξεταστική επιτροπή της βουλής αποτελεί μια ακόμα μαρτυρία που ενισχύει την πεποίθηση ότι οι ηγεσίες τόσο του ΠΑΣΟΚ όσο και της ΝΔ γνώριζαν για την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας, σχολίασε ο Π. Σκουρλέτης από το ΣΥΡΙΖΑ και πρόσθεσε: «Ο μεν κ. Παπανδρέου κορόιδεψε τον ελληνικό λαό υφαρπάζοντας την ψήφο του, ενώ είχε ήδη δρομολογήσει το ερχομό του ΔΝΤ η δε απόδραση του κ. Καραμανλή φαντάζει ως πταίσμα μπροστά στην εγκληματική και ολόψυχη στήριξη του μνημονίου από τον Αντώνη Σαμαρά».
 
«Οι αλληλοκατηγορίες ΝΔ και Βενιζέλου, αυτή τη φορά με αφορμή την ομολογία του κ. Προβόπουλου ότι και τα δύο κόμματα ήσαν ενήμερα για τη δραματική κατάσταση της οικονομίας το 2009, ουδεμία σημασία έχουν όταν και οι δύο έχουν συνυπογράψει το Μνημόνιο 2 και είναι συνυπεύθυνοι για την κατάσταση της χώρας και της κοινωνίας, αλλά και για τα μέτρα που έρχονται», ανέφερε ο υπεύθυνος Οικονομικής και Κοινωνικής Πολιτικής της Δημοκρατικής Αριστεράς, Δημήτρης Χατζησωκράτης, τονίζοντας «βλάπτουν και οι δύο το ίδιο τη χώρα».