Αντιδράσεις έχει ξεσηκώσει το σχέδιο «Καλλικράτης», που προβλέπει συνενώσεις δήμων και κοινοτήτων στις τοπικές κοινωνίες. Αντιδράσεων συνέχεια σήμερα στο δήμο Αρναίας στη Χαλκιδική και στη Σάμο.

Ads

Την πόρτα του δημαρχείου Αρναίας στη Χαλκιδική έχτισαν οι κάτοικοι της περιοχής, εκφράζοντας με αυτό τον τρόπο την έντονη διαμαρτυρία τους για το σχέδιο «Καλλικράτης». Στη συνέχεια οι κάτοικοι απέκλεισαν την πλατεία του δημαρχείου, ενώ ακτιβιστές που είχαν αναρριχηθεί στο καμπαναριό της παρακείμενης εκκλησίας, και άπλωσαν πανό.

Νωρίτερα το πρωί, σκάφη αναψυχής, αλιευτικά και άλλα μικρότερα σκάφη έκλεισαν για μισή ώρα περίπου την είσοδο του λιμανιού Καρλοβασίου, στη Σάμο, εμποδίζοντας τον απόπλου του πλοίου «Νήσος Μύκονος», που εκτελεί το δρομολόγιο της γραμμής Σάμου – Πειραιά. Ο αποκλεισμός έγινε σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το σχέδιο «Καλλικράτης», που προβλέπει ένα δήμο στο νησί και κατάργηση του Δήμου Καρλοβασίου.

Κάτοικοι και φορείς συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις με ειρηνική πορεία σήμερα το μεσημέρι, που θα ξεκινήσει από την πλατεία του δήμου.

Ads

Η κατάληψη κράτησε μέχρι τις 7.30 το πρωί, ενώ αυτή την ώρα το πλοίο έχει αναχωρήσει για να συνεχίσει τον προορισμό του.