Εξυπηρέτηση κομματικών, αποκλειστικά, σκοπιμοτήτων και όχι της αναζήτησης της αλήθειας, καταλογίζει ο Γ. Παπαθανασίου, στην απόφαση της πλειοψηφίας της Εξεταστικής Επιτροπής της Siemens να τον παραπέμψει στην προανακριτική επιτροπή. Ως αυθαίρετη και προς εξυπηρέτηση προφανών μικροκομματικών σκοπιμοτήτων, χαρακτηρίζει ο Γιώργος Αλογοσκούφης την εμπλοκή του ονόματός του.

Ads

Σε δήλωσή του, ο βουλευτής της ΝΔ και πρώην υπουργός Οικονομίας, σημειώνει ότι ουδεμία συμμετοχή είχε στην απομάκρυνση του εισαγγελέα, Γιώργου Ζορμπά, ούτε επέβαλε καμία θεσμική μεταβολή στην Αρχή για το Ξέπλυμα Χρήματος-όπως του αποδίδεται στο πόρισμα της πλειοψηφίας- αφού η απομάκρυνση αυτή και οι αλλαγές συντελέστηκαν πολύ πριν αναλάβει υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών.

Συμπληρώνει ακόμη ότι αυτά είναι δημόσια γνωστά στην πλειοψηφία, εκφράζοντας τη λύπη του “για τη συμπεριφορά των συναδέλφων της πλειοψηφίας που συμφώνησαν στο πόρισμα αυτό προς το πρόσωπο του, που κρίνεται ως άθλια και αντιδημοκρατική”.

Υπογραμμίζοντας ότι δεν χειρίστηκε ποτέ και καμία από τις επίμαχες συμβάσεις του Δημοσίου με τη Siemens, καταλήγει ότι “πρόκειται για μια απόφαση πέραν κάθε λογικής, η οποία όχι μόνο δεν εξυπηρετεί το σκοπό της διαφάνειας, αλλά γελοιοποιεί το σύνολο της διαδικασίας”.

Ads

Αλογοσκούφης: Αυθαίρετη η εμπλοκή του ονόματός μου

Ως αυθαίρετη και προς εξυπηρέτηση προφανών μικροκομματικών σκοπιμοτήτων, χαρακτηρίζει ο Γιώργος Αλογοσκούφης την εμπλοκή του ονόματός του στην υπόθεση της προκαταρκτικής επιτροπής, για το θέμα της Siemens.

Σε γραπτή δήλωσή του σημειώνει ότι, στο πλαίσιο της νομοθεσίας που διέπει τις εισηγμένες εταιρείες, ο ίδιος, ως υπουργός Οικονομίας, ουδεμία εξουσία είχε ή μπορούσε να ασκήσει σε διοικητικά ζητήματα του ΟΤΕ, πλην της εκπροσώπησης του ελληνικού δημοσίου, ως μετόχου στις γενικές συνελεύσεις του οργανισμού.

Ουδέποτε περιελήφθη θέμα Siemens σε οποιαδήποτε γενική συνέλευση, αναφέρει ο πρώην υπουργός, ούτε υπέγραψε ή χειρίστηκε σχετική σύμβαση ώστε να τεκμηριώνεται σχετική πράξη ή παράλειψή του, από την εξεταστική επιτροπή.

Αναφορικά με τον ορισμό εν ενεργεία εισαγγελικού λειτουργού επικεφαλής της επιτροπής για το βρώμικο χρήμα, ο κ. Αλογοσκούφης σημειώνει ότι έγινε μετά από νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης.

Θεωρεί, τέλος, ως “εφεύρημα της τελευταίας στιγμής τα περί δήθεν συγκάλυψης, όταν η σημερινή κυβέρνηση έχει υιοθετήσει ανάλογη ρύθμιση, ενώ συμπληρώνει ότι κατά την εξέτασή του από την επιτροπή δεν ρωτήθηκε καν για το θέμα αυτό. “Δεν είναι νοητό να επιχειρείται να δημιουργούνται εκ των υστέρων σκιές για νόμους που συζητήθηκαν ευρέως και ψηφίσθηκαν από τη Βουλή των Ελλήνων”, καταλήγει ο πρώην υπουργός.