«Ναι» στην απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας, αλλά με προστασία του ορυκτού πλούτου της χώρας, λέει ο πρόεδρος του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού, Γιώργος Καρατζαφέρης, με αφορμή τη συζήτηση γύρω από ενδεχόμενη πώληση μονάδων της ΔΕΗ. «Οι εργαζόμενοι και ο λαός έχουν συμφέρον μόνο από τη λειτουργία ενός αποκλειστικά ενιαίου δημόσιου φορέα ενέργειας σε έναν δρόμο ανάπτυξης που θα υπηρετεί τις δικές του ανάγκες και όχι των μονοπωλίων», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ.

Ads

«Η απελευθέρωση της ενέργειας – ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ βρίσκεται σε εξέλιξη εδώ και καιρό με οδηγό τις κατευθύνσεις της ΕΕ και την πλήρη συμφωνία του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ. Είναι ήδη αποφασισμένες και δρομολογημένες οι νέες αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ καθώς και η εκχώρηση λιγνιτωρυχείων, μονάδων παραγωγής και δικτύων σε επιχειρηματικούς ομίλους. Το μόνο που απασχολεί την κυβέρνηση και την ΕΕ είναι το πόσο γρήγορα θα υλοποιηθεί η πλήρης απελευθέρωση – ιδιωτικοποίηση και με ποια μορφή θα γίνει», τονίζει το ΚΚΕ.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ δήλωσε ότι «πρέπει ο ορυκτός πλούτος να προστατευθεί και πιστεύω ότι αυτή πρέπει να είναι η βασική μας εκκίνηση πριν από κάθε άλλο βήμα», και πρόσθεσε ότι «η απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας είναι ένα θέμα που θα βοηθήσει στην ανάπτυξη της χώρας». Πάντως, ο κ. Καρατζαφέρης σημείωσε ότι όλα πρέπει να γίνουν με προσοχή, διάλογο και όχι αιφνιδιαστικά, γιατί –όπως είπε- θα έχουμε πάλι συγκρούσεις που δεν αντέχει η ελληνική κοινωνία.