Aντιπολιτευτικά «πυρά» δέχεται η κυβέρνηση μετά τις αποκαλύψεις για τη συνεργασία υψηλόβαθμων αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ. με το οργανωμένο έγκλημα και τη Greek Mafia

Ads

Το δημοσίευμα του Βήματος και του δημοσιογράφου Βασίλη Λαμπρόπουλου περιέγραψε τις σχέσεις διαπλοκής και τις υπόγειες διαδρομές μεταξύ νονών της νύχτας και στελεχών της ΕΛ.ΑΣ., ακόμα και σε ανώτατο επίπεδο, επικαλούμενο συνομιλίες από εφαρμογές κινητών τηλεφώνων (όπως είναι Viber και Whats App) δολοφονηθέντων, μετά από συμβόλαια θανάτου.

Στις συνομιλίες αυτές ακούγονται ανώτατοι νυν παράγοντες της ΕΛ.ΑΣ. να λένε ότι θα υποβοηθήσουν κυκλώματα λαθρεμπορίας υγρών καυσίμων και άλλα ποινικά άτομα. Όπως προκύπτει από τους επίμαχους διαλόγους στόχος ήταν οι αστυνομικοί να προχωρούν σε πλημμελείς ελέγχους και να επιτρέπουν στα κυκλώματα να συνεχίσουν ανενόχλητα τη δράση τους. Μέρος των συνομιλιών αποκαλύφθηκαν μετά την εν ψυχρώ δολοφονία ιδιοκτήτη πρατηρίων καυσίμων.

Οι αποκαλύψεις αυτές οδήγησαν στην άμεση παρέμβαση της Δικαιοσύνης με τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ισιδώρο Ντογιάκο, να διατάσσει επείγουσα προκαταρκτική έρευνα.  Η παραγγελία που έδωσε ο ανώτατος εισαγγελικός λειτουργός στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, Αντώνη Ελευθεριάνο, είναι να διερευνηθεί επειγόντως η επίμαχη υπόθεση, να ελεγχθεί η τυχόν διάπραξη αξιόποινων πράξεων από συγκεκριμένα πρόσωπα και σε περίπτωση που διαπιστωθεί η διάπραξη αξιοποίνων πράξεων να προχωρήσει στις δέουσες ενέργειες.

Ads

Διαβάστε σχετικά: Στην Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων τα «δίκτυα» αστυνομικών – greek mafia – Παρέμβαση και από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου

ΣΥΡΙΖΑ: Η απροθυμία Θεοδωρικάκου για απαντήσεις δημιουργεί εύλογα ερωτήματα

«Οι ανατριχιαστικές αποκαλύψεις του Βήματος για διασύνδεση ανώτατων αξιωματικών της ΕΛΑΣ με νονούς της νύχτας, λαθρεμπόρους και μαφιόζους επιβεβαιώνουν ότι επί Μητσοτάκη οι μόνοι που αισθάνονται την ”ασφάλεια” που έταζε προεκλογικά, είναι οι κακοποιοί και η διαφθορά που οργιάζουν ανεξέλεγκτα και μάλιστα με κρατική προστασία», αναφέρει σε ανακοίνωση του ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

«Αντί ο κ. Θεοδωρικάκος να εκμεταλλευθεί τη μεγάλη έρευνα που έγινε επί ΣΥΡΙΖΑ για τη Greek Mafia και επίορκους αξιωματικούς για να καθαρίσει τα κυκλώματα κακοποιών, το μόνο που έχει κάνει είναι να κωλυσιεργεί διαδικασίες και να αναβαθμίζει ακόμα και κατηγορούμενους αξιωματικούς», τονίζει, προσθέτοντας πως «η απροθυμία του σήμερα να απαντήσει σε αμείλικτα ερωτήματα βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας και η αναφορά του σε ”κάθαρση” της ΕΛΑΣ με τις κρίσεις που έγιναν, δημιουργεί εύλογα ερωτήματα».

Συγκεκριμένα, ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ υποβάλλει προς τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη τα εξής ερωτήματα:

1. Γνώριζε για παράνομη δράση αξιωματικών που αποστρατεύθηκαν και δεν τους έστειλε στη Δικαιοσύνη;

2. Πώς μιλά για «κάθαρση» όταν αναβαθμίζει κατηγορούμενους;

3. Γιατί δεν έστειλε την υπόθεση των επίορκων αστυνομικών στον Εισαγγελέα νωρίτερα, αφού τα στοιχεία που αποκαλύφθηκαν από το Βήμα προέρχονται από υπηρεσίες της ΕΛΑΣ και δεν μπορεί να μην τα γνώριζε;

4. Γιατί δεν απάντησε εάν ανώτατος αξιωματικός της ΕΛΑΣ που αναφέρεται στις αποκαλύψεις ότι σχετίζεται με προστασία σε βενζινάδικα, βρίσκεται στην ηγεσία του Υπουργείου και συμμετείχε στις αποφάσεις για τις προ ημερών κρίσεις στην ΕΛΑΣ;

5. Γιατί δεν απάντησε εάν είναι ο διευθυντής του ένας από τους συνομιλητές των μαφιόζων στο ρεπορτάζ του Βήματος;

ΜέΡΑ25: Τόσος νόμος και τόση τάξη, δεν αντέχεται κύριε Μητσοτάκη

«Τα όσα διαβάσαμε το Σαββατοκύριακο σε έντυπο γνωστού ολιγάρχη σχετικά με την ΕΛΑΣ και τις σχέσεις ανώτατων στελεχών της με ανθρώπους του κοινού ποινικού εγκλήματος, αποτελούν συνέπεια του ”λυσίματος των χεριών”, της ατιμωρησίας και της μετατροπής τής ΕΛΑΣ σε όργανο της ολιγαρχίας από όλες τις μνημονιακές κυβερνήσεις», υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή του το ΜέΡΑ25.

«Το ότι η μόνη ”δικλίδα ασφαλείας” και η όποια κίνηση των εισαγγελικών αρχών -ακόμα και του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου-, αλλά και του τμήματος Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛΑΣ, εξαρτάται από το αν έχει ”εκνευριστεί” κάποιος ολιγάρχης με την κυβέρνηση ή με μέρος των πολιτικών της, είναι ένα ζήτημα σαφώς για την ”μεταδημοκρατία” μας. Αφού ο κ. Ντογιάκος προφανώς δεν είχε ακούσει τόσο καιρό για την υπόθεση της Greek Mafia και τις σχέσεις της με την ΕΛΑΣ, ασχολιόταν με τις απειλές στον Τύπο και στον πρόεδρο της ΑΔΑΕ», σημειώνει το ΜέΡΑ25, τονίζοντας πως «το κυριότερο όμως ζήτημα, είναι ότι δεν υπάρχει κανένας δημοκρατικός και κοινωνικός έλεγχος στις τάξεις της ΕΛΑΣ, καμία λογοδοσία και εξού και η άκρατη διαφθορά, με τον ”νόμο και την τάξη” της Μητσοτάκης Α.Ε. να πηγαίνει κυριολεκτικά περίπατο, ενώ υπάρχουν καταγγελίες ακόμα και για την εμπλοκή του ίδιου του δήθεν υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Θεοδωρικάκου, μέσω συγγενικών του προσώπων στο κύκλωμα».

«Τόσος νόμος και τόση τάξη, δεν αντέχεται κύριε Μητσοτάκη!», σχολιάζει το ΜέΡΑ25 και συνεχίζει:

«Κατά τα λοιπά, δυστυχώς βιώνουμε απλώς τις συνέπειες και τα συμπτώματα της μετατροπής της ΕΛΑΣ σε όργανο καταστολής των λαϊκών διεκδικήσεων και σε εργαλείο της ολιγαρχίας. Ένα εργαλειοποιημένο σώμα από όλες τις μνημονιακές κυβερνήσεις, για να εφαρμόζει ”δια πυρός και σιδήρου” τις βάρβαρες ολιγαρχικές πολιτικές, την ώρα που επιβραβεύεται κιόλας για τις δολοφονίες Ρομά συμπολιτών μας ή τις επαναπροωθήσεις προσφύγων και μεταναστών στα σύνορα μας ή ακόμα τις καθημερινές επιθέσεις στους εργαζόμενους και την νεολαία».

«Γι’ αυτό το ΜέΡΑ25, ως το μοναδικό κοινοβουλευτικό κόμμα που αρνήθηκε να συναινέσει στο επίδομα των 600 ευρώ που όλα τα υπόλοιπα κόμματα υπερψήφισαν, θεωρεί πως δεν προέχουν τα επιδόματα, αλλά ο δημοκρατικός έλεγχος και η λογοδοσία της ΕΛΑΣ», καταλήγει η ανακοίνωση του ΜέΡΑ25.