Έντονες είναι οι αντιδράσεις τόσο από χρήστες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όσο και από εταιρίες, μετά την ανάρτηση της Αφροδίτης Λατινοπούλου, αναφορικά με την εμφάνιση ανδρών και γυναικών και τα πρότυπα ομορφιάς.

Ads

Η Αφροδίτη Λατινοπούλου σχολίαζε ιδιαίτερα επικριτικά, στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram, πόσο αντιαισθητικές είναι οι ραγάδες και τα αξύριστα πόδια ή οι μασχάλες γυναικών, τονίζοντας μάλιστα πως συμπεριφορές σαν κι αυτές, η προβολή και η αποδοχή τους, απειλούν την «κοσμοθεωρία και την κοινωνία μας».

Τι είπε η Μαίρη Συνατσάκη για το βίντεο της Λατινοπούλου

«Μου το έχετε στείλει άπειροι το βίντεο της κυρίας που γίνεται έξαλλη με τις τρίχες άλλων γυναικών. Δεν το ποστάρω και δεν βάζω το λινκ, γιατί εγώ προσωπικά δεν θέλω να αναπαράγω τέτοιου είδους σκοταδιστικές απόψεις. Πιστεύω ότι ήθελε να γίνει viral. Πιστεύω ότι τα εννοεί, αλλά θεωρώ πως ήθελε έξτρα προσοχή. Προτείνω να μην της τη χαρίσουμε» γράφει σε ένα από τα insta story που ανήρτησε για το θέμα η Μαίρη Συνατσάκη.

Ads

«Αυτό το βίντεο είναι το απόλυτο παράδειγμα τού πώς μοιάζει ο εσωτερικευμένος μισογυνισμός. Και ξέρετε κάτι; Δεν έχει νόημα να βγούμε όλοι και να την κράξουμε. Τη συμπονώ. Μεγάλωσε όπως όλοι μας σε μια κοινωνία εξαιρετικά προβληματική στο πώς αντιμετωπίζει τους ανθρώπους με βάση το φύλο τους. Αυτό έμαθε. Αυτό αναπαράγει», συνεχίζει.

Και καταλήγει: «Αν δεν της κάνουμε το χατήρι του virality μπορεί να είναι καλύτερα. Δεν ξέρω. Είναι οι πρώτες μου σκέψεις. Όσο λιγότερο φως δίνουμε στις σκοτεινές απόψεις, τόσο πιο πολύ θα χάνονται στις σκιές τους. Μέχρι κάποτε να εκλείψουν».

 

 

 

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Mary Synatsaki (@mairiboo)

Η έμμεση απάντηση της Ελένης Φουρέιρα στην Αφροδίτη Λατινοπούλου

Από την πλευρά της, η Ελένη Φουρέιρα ανήρτησε μια φωτογραφία της με μαγιό, στην οποία έγραφε: «Αγαπώ το σώμα μου, αγαπώ τις ραγάδες μου, αγαπώ την κυτταρίτιδά μου, είμαι γυναίκα».

Έμμεση ήταν και η τοποθέτηση της Ζέτας Δούκα στο θέμα. Η ηθοποιός αναδημοσίευσε μια ανάρτηση, όπου έγραφε: «Ας μη δίνουμε βήμα σε ανθρώπους που δεν έχουν κάτι να πουν. Ας μην ασχολούμαστε με τρίχες»

Αντιδράσεις και από τις εταιρείες

Εκτός από ηθοποιούς και τραγουδίστριες, για το θέμα τοποθετήθηκαν και οι εταιρίες dove και veet. «Για μας είσαι στην τρίχα όταν είσαι ο εαυτός σου. Αποτριχώσου μόνο αν το θέλεις, όταν το θέλεις. Η επιλογή είναι δική σου», έγραψε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης η Veet.

image

Από τη μεριά της και η Dove σχολίασε: «Στο δικό σου σώμα και τη δική σου ομορφιά δεν υπάρχουν πρέπει και επιταγές. Η επιλογή είναι δική σου».

image

Θέμα και… στη Βουλή η Λατινοπούλου

Οι δηλώσεις της κ. Λατινοπούλου δεν έμειναν όμως στα social media και έφθασαν μέχρι την αρμόδια επιτροπή της Βουλής για θέματα ισότητας. Το θέμα έθεσε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ειρήνη Αγαθοπούλου, καλώντας τους βουλευτές της κυβέρνησης να απομονώσουν τέτοιου είδους απόψεις.

Η Μαρία Συρεγγέλα, υφυπουργός Δημογραφικής Πολιτικής και Ισότητας Φύλων, προχώρησε στην αποδοκιμασία αυτών των συμπεριφορών. «Οι απόψεις αυτές δεν απηχούν τις απόψεις του υπουργείου, της κυβέρνησης και της ΝΔ» ανέφερε, μεταξύ άλλων, η κ. Συρεγγέλα.

Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και οι δηλώσεις της προέδρου της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Ισότητας, Νεολαίας και Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, Άννας Καραμανλή. «Δεν εκφράζουν την ΝΔ και την κυβέρνηση αυτές οι συμπεριφορές. Είναι αυτονόητο όπως υπερασπιζόμαστε το δικαίωμα του καθενός να διαχειρίζεται το σώμα του όπως θέλει. Πρέπει να απομακρύνουμε αυτές τις συμπεριφορές» δήλωσε η πρόεδρος της Επιτροπής. 

Διαβάστε επίσης: Σαφείς αποστάσεις στελεχών της ΝΔ από τις δηλώσεις Λατινοπούλου

Λατινοπούλου: «Αν έλεγα αυτή τη στιγμή ότι έχω μετανιώσει γι’ αυτό το βίντεο, πραγματικά δεν θα ήταν αλήθεια»

Το πρωί της Τετάρτης (2/6) η κ. Λατινοπούλου κλήθηκε σε εκπομπή του ΑΝΤ1 να σχολιάσει τις αντιδράσεις που έχουν δημιουργηθεί γύρω από τις δηλώσεις της. «Είμαστε σε μια δημοκρατία, και εγώ ένιωσα την ανάγκη να πω την άποψη μου ότι δεν μου αρέσει αυτή η εικόνα» ανέφερε. Και συμπλήρωσε: «Υπάρχουν σημαντικότερα πρότυπα να δείξουμε. Μιλάω για τους αγώνες που μπορεί να δώσει μια γυναίκα. Η ενδοοικογενειακή βία για παράδειγμα. Έχουμε βαφτίσει επανάσταση την τριχωτή μασχάλη. Με ενοχλεί ότι μια γυναίκα θέλει να δείξει την τρίχα στη μασχάλη της είναι λίγο. Άλλο να φαίνεται η κοιλιά σε μια φωτογραφία και άλλο να ζουμάρει σε αυτό».

Παραδέχθηκε μάλιστα πως αν έλεγε ότι έχει μετανιώσει για τις δηλώσεις της, δεν θα ήταν αλήθεια. «Αν έλεγα αυτή τη στιγμή ότι έχω μετανιώσει γι’ αυτό το βίντεο, πραγματικά δεν θα ήταν αλήθεια. Αν το ξαναγυρνούσα ίσως να ήμουν λίγο περισσότερο επεξηγηματική. Κάποια πράγματα τα οποία είπα έχουν παρεξηγηθεί κι έχουν παρερμηνευτεί τα λόγια μου» είπε χαρακτηριστικά.

Εξήγησε δε ότι οι δηλώσεις αυτές, που προκάλεσαν αντιδράσεις, δεν γίνονται για λόγους καριέρας, αλλά γιατί οι κινήσεις αυτές των γυναικών αποπροσανατολίζουν από τους ουσιαστικούς αγώνες που μπορεί να δώσει μια γυναίκα. «Δέχθηκα bullying και απειλές κατά της ζωής μου… Δεν θεωρώ ότι προσέβαλα κάποιον. Αν κάποιες γυναίκες δεν κατάλαβαν αυτά τα οποία είπα, είμαι διατεθειμένη να ζητήσω συγγνώμη» κατέληξε.