Αντιδράσεις προκάλεσαν οι ανακοινώσεις της κυβέρνησης για τα μέτρα που παίρνονται για τις εταιρείες που πλήττονται από την κρίση του κοροναϊού, στους ιδιώτες γιατρούς. Όπως καταγγέλλει ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος, από τους κωδικούς εταιριών που ανακοινώθηκαν απουσιάζουν τα ιδιωτικά ιατρεία και εργαστήρια. 

Ads

«Με οδυνηρή έκπληξη διαπιστώσαμε ότι από τους ΚΑΔ που ανακοινώθηκαν από το Υπουργείο σας ότι δικαιούνται αποζημίωσης, απουσιάζουν τα Ιδιωτικά Ιατρεία και Εργαστήρια, τα οποία αντιμετωπίζουν από τη Δευτέρα αποκλειστικά και μόνο επείγοντα περιστατικά, έχοντας περιορίσει τις δραστηριότητές τους κατά 95%, για την ανάσχεση της επιδημίας. Με δεδομένο ότι τα Ιδιωτικά Ιατρεία και Εργαστήρια πέρα από τις υποχρεώσεις κάθε άλλης επιχείρησης, υφίστανται και επιπλέον υποχρεώσεις (clawback, rebate, ΕΦΚΑ, κλπ), θεωρούμε αδιανόητο να έχουν τύχει εξαίρεσης από τα μέτρα αυτά», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση του Συλλόγου προς τους υπουργούς Ανάπτυξης, Οικονομικών, Υγείας και Εργασίας. 

«Η παράλειψη αυτή έχει προκαλέσει αλγεινή εντύπωση, αγανάκτηση και απογοήτευση. Ζητούμε την άμεση αποκατάσταση της λογικής τάξης των πραγμάτων», σημειώνουν χαρακτηριστικά οι ιδιώτες γιατροί. 

Η ανακοίνωση του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου