«Πολλές δυνάμεις δεν αντιλαμβάνονται τις κρίσιμες αποφάσεις που λαμβάνονται» δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, κληθείς να σχολιάσει την αναφορά περί «δυνάμεων κατοχής» στο φυλλάδιο που διανεμήθηκε την Κυριακή σε ναούς.

Ads

«Το κείμενο ελάχιστη σχέση έχει με την πραγματικότητα. Το να έχουμε Εκκλησία που κατανοεί τα προβλήματα είναι σημαντικό, αλλά πρέπει να έχουμε και μία Εκκλησία που να βλέπει τα προτάγματα των καιρών» υπογράμμισε ο κ. Πεταλωτής, ενώ όταν ρωτήθηκε για το διαχωρισμό Κράτους και Εκκλησίας, υπογράμμισε ότι το Σύνταγμα ξεκαθαρίζει το ρόλο και τις αρμοδιότητες του καθενός.

Κριτική και από το ΚΚΕ

Επιχείρηση παραπλάνησης και αποπροσανατολισμού θεωρεί το ΚΚΕ το αντιμνημονιακό φυλλάδιο της Εκκλησίας της Ελλάδος. Υποστηρίζει ότι η ιεραρχία «αθωώνει» τους υπεύθυνους για την κρίση, οι οποίοι, όπως τονίζει, είναι οι μεγαλοεπιχειρηματίες, οι τραπεζίτες, οι εφοπλιστές και οι μεγαλέμποροι.

Ads

«Το μνημόνιο διαρκείας, φτώχειας και εξαθλίωσης για το λαό, δεν είναι αποτέλεσμα κατοχής, αλλά πολιτική επιλογή που πρωτίστως συμφέρει την πλουτοκρατία της χώρας και δευτερευόντως τους συμμάχους της σε διεθνές επίπεδο» υπογραμμίζει το ΚΚΕ.