Έντονες είναι οι αντιδράσεις τόσο από την αντιπολίτευση όσο και από τους χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, για τις σέλφι του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη που απολαμβάνει τις παραλίες των Χανίων, την ώρα που σε πολλές περιοχές της χώρας μαίνονται μεγάλες πυρκαγιες, με σημαντικότερη, το τελευταίο 24ωρο στην Αχαΐα. 

Ads

Μεταξύ των πολλών οργισμένων μηνυμάτων που έχουν αναρτηθεί στo διαδίκτυο, κάποια θυμήθηκαν και την φράση του Κυριάκου Μητσοτάκη προς τους υπουργούς του στο υπουργικο συμβούλιο στα τέλη Ιουνίου πως «Οι πολίτες θα πάνε διακοπές, εμείς όχι». 

«Το θέαμα του πρωθυπουργού, που δημοσιοποιεί σέλφι από τις παραλίες, ενώ η χώρα δοκιμάζεται και η Αχαΐα φλέγεται, είναι τουλάχιστον απογοητευτικό» ανέφερε σε ανακοίνωσή της η αξιωματικής αντιπολίτευση με αφορμή ένα ακόμα «διήμερο ξεκούρασης» του Κυριάκου Μητσοτάκη, που απολαμβάνει τις παραλίες των Χανίων, ενόσω η χώρα φλέγεται.

«Επειδή ενδέχεται να μην πιάνει σήμα εκεί που βρίσκεται, τον ενημερώνουμε ότι η αναζωπύρωση της πυρκαγιάς που έκαιγε από τη Δευτέρα και υποτίθεται ότι είχε ελεγχθεί, με χαμηλής έντασης ανέμους έκαψε τη μισή Αχαΐα μαζί με δεκάδες σπίτια και περιουσίες» ανέφερε το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Ads

Παράλληλα, ο Αλέξης Τσίπρας σε ανάρτηση του στο Facebook αναφέρει: «Η σκέψη μου σήμερα είναι στην Αχαΐα που δοκιμάζεται. Είναι στους ανθρώπους που είδαν τα σπίτια και τις περιουσίες τους να καίγονται, σε αυτούς που νοσηλεύονται με εγκαύματα στο Ρίο, στους πυροσβέστες και τους εθελοντές που συνεχίζουν για μία ακόμη μέρα να δίνουν τη μάχη κατά της φωτιάς». «Δεν είναι η ώρα για την απόδοση ευθυνών. Τουλάχιστον όμως όσοι έχουν ευθύνη ας μην προκαλούν, είτε με δηλώσεις αυτοθαυμασμού είτε με σέλφι από παραλίες» προσθέτει.

 

image(zarpanews.gr)

image