Κριτική στις σημερινές δηλώσεις του Γ. Παπανδρέου από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, όπου έκανε λόγο για ανάγκη πολιτικής στήριξης στην Ελλάδα και φυσιολογικών όρων δανεισμού, αφήνοντας παράλληλα ανοιχτό το ενδεχόμενο του ΔΝΤ, έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ, ενώ κριτική στην πιθανή προσφυγή στο ΔΝΤ αλλά και στο στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο άσκησε το ΚΚΕ. Για εγκλωβισμό της κυβέρνησης σε μια καθαρά φοροεισπρακτική λογική έκανε λόγο η ΝΔ, «η οποία την οδηγεί, δυστυχώς, σε αβέβαια αποτελέσματα, καθώς η συρρίκνωση των πραγματικών εισοδημάτων θα φέρει και μείωση των φορολογικών εσόδων».

Ads

Όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Πάνος Παναγιωτόπουλος, «Η Νέα Δημοκρατία καταγγέλλει -και σήμερα- την τακτική, που ακολουθεί η κυβέρνηση και στο συγκεκριμένο τομέα. Η κυβέρνηση, με την πολιτική της, στεγνώνει από το παραμικρό ευρώ το μικρομεσαίο νοικοκυριό, αλλά και τη μικρομεσαία επιχείρηση, με αποτέλεσμα να τροφοδοτηθεί ένας φαύλος κύκλος, που θα οδηγήσει την οικονομία σε βαθύτερη ύφεση και, τελικά, δεν θα κομίσει στο Ελληνικό Δημόσιο τα απαραίτητα έσοδα, που χρειάζεται, για να μπορέσουμε να υπηρετήσουμε τις δημοσιονομικές προτεραιότητες.

«Είναι άμεση ανάγκη να αποφύγουμε την καταβύθιση της Ελληνικής Οικονομίας σε περισσότερη ύφεση. Είναι άμεση ανάγκη, εδώ και τώρα, χθες, η κυβέρνηση να λάβει τα απαραίτητα αναπτυξιακά μέτρα, να μπορέσουν να υπάρξουν ανάσες τόνωσης της οικονομικής δραστηριότητας», πρόσθεσε.

Τέλος, η ΝΔ απευθύνει έκκληση προσωπικά στον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου να υιοθετήσει, εδώ και τώρα, τη δέσμη αναπτυξιακών μέτρων που έχει προτείνει, εδώ και πολύ καιρό, ο Αντώνης Σαμαράς.

Ads

ΣΥΡΙΖΑ: Καταστροφική η προσφυγή στο ΔΝΤ

«Η επιλογή προσφυγής στο ΔΝΤ αποτελεί μια καταστροφική επιλογή που επιθυμούν οι κερδοσκοπικές αγορές αλλά και οι πλέον συντηρητικοί κύκλοι», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ σε σημερινή του ανακοίνωση, σχολιάζοντας τις σχετικές δηλώσεις του πρωθυπουργού

«Η κρίση της νεοφιλελεύθερης Ευρώπης έχει φθάσει στο πιο κρίσιμο σημείο της. Είναι η στιγμή των βαθιών δομικών αλλαγών προς όφελος των λαών για μια νέα αρχιτεκτονική της Ε.Ε. Οι εργαζόμενοι στην Ελλάδα και την Ευρώπη δεν μπορούν και δεν θα επιτρέψουν να αποτελέσουν τα εξιλαστήρια θύματα για τη διατήρηση των κερδών και των προνομίων των τραπεζών και των οικονομικά ισχυρών», προσθέτει.

ΚΚΕ: Η αντιλαϊκή επίθεση της κυβέρνησης δεν έχει όρια

«Όπως επιβεβαιώνεται χρόνια τώρα ότι το δίλημμα ΠΑΣΟΚ ή ΝΔ είναι αποπροσανατολιστικό και τεχνητό, το ίδιο ισχύει και για το δίλημμα ΕΕ ή Διεθνές Νομισματικό Ταμείο», δήλωσε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα.

Για αντιλαϊκή επίθεση της κυβέρνησης που δεν έχει όρια έκανε λόγο σήμερα το ΚΚΕ, σχολιάζοντας το φορολογικό νομοσχέδιο που παρουσιάζεται σήμερα.
Συγκεκριμένα το ΚΚΕ αναφέρει πως «η σχεδιαζόμενη κατάργηση της απαλλαγής απ’ το φόρο α΄ κατοικίας μέχρι 200 τ.μ. και η καθιέρωση αφορολογήτου ορίου χαμηλής αξίας αποδεικνύει ότι η κλιμάκωση της αντιλαϊκής επίθεσης της κυβέρνησης δεν έχει ούτε όριο, ούτε ημερομηνία λήξης. Άρχουσα τάξη και ΕΕ βάζουν στο στόχαστρο και τα πιο στοιχειώδη λαϊκά δικαιώματα, όπως αυτό της στέγασης και ληστεύουν προκλητικά ό,τι απέμεινε απ’ το λαϊκό εισόδημα».

«Απάντηση μπορεί να δώσει μόνο ο λαϊκός ξεσηκωμός για να πληρώσουν τώρα την κρίση τα μονοπώλια, για να ανοίξει ένας ριζικά διαφορετικός δρόμος ανάπτυξης με γνώμονα τις λαϊκές ανάγκες», προσθέτει.

ΛΑΟΣ: Υπάρχουν χρήματα που μας περιμένουν στο ΔΝΤ

«Τώρα πλέον, κάθε ημέρα, κάθε ώρα που περνάει και καθυστερούμε να δώσουμε μια ουσιαστική και υπαρκτή λύση στην οικονομική δυσπραγία της χώρας, είναι ένα χρονικό διάστημα απογοητευτικό και απαγορευτικό. Υπάρχουν χρήματα που μας περιμένουν στο Δ.Ν.Τ. Το θέμα είναι πως θα πετύχουμε καλύτερους όρους και χαμηλότερο επιτόκιο. Και μετά πρέπει να κάνουμε μια κουβέντα εξ αρχής με την Ε.Ε για την συμπεριφορά της, όπως αυτή εκφράστηκε, ιδιαιτέρως απ’ τη κ. Μέρκελ», σχολίασε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γ. Καρατζαφέρης.