Αντιδράσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κι όχι μόνο έχει προκαλέσει η συνάντηση του πρώην υπουργού και νυν υποψήφιου ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτη Κουρουμπλή με τον Μητροπολίτη Αμβρόσιο.

Ads

Ο Π. Κουρουμπλής επισκέφθηκε τον Μητροπολίτη στο πλαίσιο της προεκλογικής περιοδείας του στην Αχαΐα, δεχόμενος μάλιστα και τα δώρα του.

Υπενθυμίζεται ότι ο Αμβρόσιος έχει κάνει δεκάδες ακροδεξιά ξεσπάσματα και κηρύγματα μίσους τόσο εναντίον της κυβέρνησης, όσο και εναντίον των ομοφυλόφιλων. Μάλιστα, ο πρώην χωροφύλακας της Χούντας, για το διαβόητο άρθρο του, στο οποίο προέτρεπε το ποίμνιο όταν βλέπει ομοφυλόφιλους «να τους φτύνει» έχει κριθεί ομόφωνα ένοχος για κατάχρηση εκκλησιαστικού αξιώματος αλλά και δημόσια υποκίνηση βίας.

Ο υποψήφιος ευρωβουλευτής Π. Κουρουμπλής υπερασπίστηκε την επιλογή του να συναντηθεί με τον Μητροπολίτη Καλαβρύτων και τόνισε χαρακτηριστικά ότι είναι «κατά των αποκλεισμών». Μιλώντας στο News 24/7 είπε επίσης: «Εγώ διαφωνώ περισσότερο από όλους με τον Αμβρόσιο και του το έχω πει. Αλλά πήγα εκεί και ήταν και ο ίδιος. Να ξέρετε ότι η δημοκρατία είναι πιο μεγαλόψυχη και από τους ιεράρχες και έχει πολύ μεγάλη ανοχή».

Π. Σκουρλέτης: Ήταν τελείως άστοχο…

Την αντίδραση του γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ Πάνου Σκουρλέτη, προκάλεσε η ενέργεια του υποψηφίου ευρωβουλευτή και πρώην υπουργού Παναγιώτη Κουρουμπλή, να φωτογραφηθεί με τον «σεβασμιότατο» όπως ανέγραψε Μητροπολίτη και να «ανεβάσει» στα social media τη σχετική φωτογραφία.

«Ήταν τελείως άστοχο που τον συνάντησες, φωτογραφήθηκες μαζί του και ‘’ανέβασες’’ τη σχετική φωτογραφία στα social media», είπε ο γραμματέας του κόμματος για να εισπράξει την απάντηση του Π. Κουρουπλή ότι «ήταν μια τυχαία συνάντηση».

Απάντηση που φυσικά δεν έγινε πιστευτή από τον Π. Σκουρλέτη ο οποίος του ζήτησε να βρει έναν τρόπο να «διασκεδάσει» άμεσα τις εντυπώσεις από την ενέργειά του.