Αίσθηση προκάλεσαν οι αναφορές της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου, σε ό,τι αφορά στην δικαιοσύνη, κατά την ομιλία της, στη δεξίωση για την 48η επέτειο της Αποκατάστασης της Δημοκρατίας.

Ads

Με φόντο τις διαμαρτυρίες για την αποφυλάκιση του καταδικασμένου για δύο βιασμούς ανηλίκων Δημήτρη Λιγνάδη, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας έκανε λόγο για «θεσμικά αντίβαρα που αποτελούν θεμέλια του Κράτους Δικαίου και δεν υποτάσσονται στο λαϊκισμό, τις πλειοψηφίες και τους εφήμερους συσχετισμούς».

«Η δικαιοσύνη δεν απονέμεται με βάση το κοινό περί δικαίου αίσθημα, αλλά σύμφωνα με το Σύνταγμα και τους νόμους», τόνισε με πολλούς να συνδέουν την εν λόγω αναφορά με το κύμα αντιδράσεων για την απελευθέρωση Λιγνάδη.

Και πρόσθεσε: «οι δικαστές απολαμβάνουν τις εγγυήσεις του λειτουργήματός τους και οφείλουν να είναι ανεξάρτητοι και αμερόληπτοι, διαφυλάσσοντας το κύρος και την αποστολή τους. Κρίνονται για τις αποφάσεις τους, δεν στοχοποιούνται. Ο διχαστικός λόγος αδικεί τη δημόσια σφαίρα και δεν υπηρετεί τη δημοκρατία μας».

Ads

Οι παραπάνω αναφορές προκάλεσαν έντονες αντιδράσεις και στα κοινωνικά δίκτυα με τους χρήστες να αναρτούν οργισμένα μηνύματα κάνοντας λόγο για απόπειρα «ξεπλύματος»: 

Ενδεικτικά ορισμένα σχόλια στo Twitter