Συνεχίζονται οι αντιδράσεις βουλευτών του ΠΑΣΟΚ σχετικά με το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών. Υπενθυμίζεται ότι χθες ειδικά για το άρθρο 37, η πρώην υπουργός Εργασίας, Λούκα Κατσέλη επέμεινε ότι δεν θα το ψηφίσει ως έχει. Να ρίξει τους τόνους επιχείρησε σήμερα, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος τους ΠΑΣΟΚ, Χρήστος Πρωτόπαππας.

Ads

Πρόκειται για ένα πολύ δύσκολο νομοσχέδιο που ρυθμίζει σειρά πραγμάτων, δήλωσε το πρωί της Πέμπτης στο Βήμα fm ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Χρήστος Πρωτόπαππας, ότι υποστηρίζοντας ότι είναι λογικό να υπάρχουν παρατηρήσεις. Γι’ αυτό είναι η Βουλή, για να αναδεικνύουμε θέματα και να προσπαθούμε να τα βελτιώσουμε, συνέχισε, αλλά παραδέχθηκε ότι το άρθρο 37 «είναι ένα άρθρο που δημιουργεί πρόβλημα στις κλαδικές και επαγγελματικές συμβάσεις και είναι σοβαρό».

Επισήμανε δε, ότι πρέπει να υπάρξουν βελτιώσεις. Επεσήμανε επιπλέον ότι ο ίδιος έχει πάρα πολλές παρατηρήσεις για το άρθρο 31 του πολυνομοσχεδίου, που αφορά στις δημόσιες επιχειρήσεις και τις εισηγμένες επιχειρήσεις, όπου έχει το Δημόσιο παρέμβαση. Εξέφρασε, επίσης, την αντίρρησή του με τη στάση συναδέλφων του στο κυβερνών κόμμα, λέγοντας ότι «ποτέ δεν προσέρχεσαι σε μία επιτροπή που γίνεται συζήτηση για να πεις ‘ψηφίζω’ ή ‘δεν ψηφίζω’. Αυτό το κάνουν οι εισηγητές των κομμάτων».

Ειδικά για το άρθρο 37, η πρώην υπουργός Εργασίας Λούκα Κατσέλη επιμένει ότι δεν θα το ψηφίσει, ενώ και η βουλευτής Σοφία Γιαννακά δήλωσε στο Ράδιο 9 ότι «αν δεν καλυτερεύσει ή αν δεν το πάρουν πίσω δεν θα το ψηφίσω».

Ads

Εν τω μεταξύ, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Δημήτρης Κρεμαστινός τάχθηκε υπέρ του σχηματισμού κυβέρνησης συνεργασίας, με ή χωρίς εκλογές, και τη συμμετοχή της Αριστεράς. Σε δηλώσεις τους στο Radio 9, υποστήριξε ότι τα προβλήματα που ταλανίζουν τη χώρα, δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν από καμία μονοκομματική κυβέρνηση οποιασδήποτε πλειοψηφίας.

Υποστήριξε δε, πως ενδεδειγμένος χρόνος για προσφυγή στις κάλπες ήταν όταν η χώρα κατέφυγε στο ΔΝΤ και  μάλιστα, όπως είπε, είχε εισηγηθεί κάτι τέτοιο στον Πρωθυπουργό εκείνη την περίοδο. Τέλος, κράτησε σαφείς αποστάσεις από την πρόσφατη πρόκληση του υπουργού Οικονομικών Ευ. Βενιζέλου προς τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ «να ρίξουν την κυβέρνηση». «Δεν είναι έκφραση αυτή από υπουργό που απευθύνεται στην Κοινοβουλευτική Ομάδα που αγωνιά, εκφράζοντας τον κόσμο. Ήταν μία ανεπιτυχής έκφραση» σημείωσε.