Το πολυνομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών που υπερψηφίστηκε επί της αρχής την Παρασκευή το μεσημέρι από την επιτροπή οικονομικών της Βουλής και θα κατατεθεί στην Ολομέλεια την Τρίτη συναντά και έντονη κριτική και από την συμπολίτευση.

Ads

 
Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Γιάννης Κουτσούκος, προσέθεσε και τη δική του διαφωνία στην διαμαρτυρία που εξέφρασε χθες η αντιπολίτευση για την ποινική ασυλία που δίνεται στα μέλη του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας με το ν/σ, ενώ αργότερα και ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ στην Επιτροπή, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος επικύρωσε τη διαφωνία αυτή.
 
«Αντιλαμβάνομαι την απαλλαγή από αστική ευθύνη για κάποιον που εκτελεί εντολές της κυβέρνησης. Γιατί όμως και από την ποινική; Αποκλείεται στο μέλλον να έρθει κάποιος καλός κύριος και να σας φέρει αποδεικτικά στοιχεία ότι ως μέλος του Ταμείου και στο πλαίσιο της ιδιωτικοποίησης μιας τράπεζας, έλαβε δώρα και ενήργησε ενάντια σε διατάξεις του ποινικού κώδικα με βάση τις οποίες κάποιοι βρίσκονται σήμερα στη φυλακή; Αν δεν αλλάξει αυτό, θα μας αναγκάσετε να καταψηφίσουμε το άρθρο και μαζί με τα ξερά θα πάνε και τα χλωρά», ανέφερε ο κ. Κουτσούκος.
 
Αντιδράσεις υπήρξαν όμως και από την Νέα Δημοκρατία με την Ντόρα Μπακογιάννη να διατυπώνει την διαφωνία της γιατ τις διατάξεις που καταργούν συγκεκριμένους κλάδους της δημόσιας τεχνικής εκπαίδευσης και την δυσφορία της για την απουσία του υπουργού Παιδείας από την συζήτηση στην Επιτροπή.
 
«Αφήνουμε μια περιοχή της Ελλάδας όπως τα Γιάννενα με μακραίωνη παράδοση στην αργυροχρυσοχοΐα, χωρίς ειδικευμένους τεχνίτες. Το ίδιο συμβαίνει με τουριστικές περιοχές όπως η Κέρκυρα και η Ρόδος που χρειάζονται ψυκτικούς. Πρέπει να καταλάβουμε επιτέλους, πως το παραγωγικό μοντέλο της χώρας δεν μπορεί να στηρίζεται σε γιατρούς, δικηγόρους και οικονομολόγους», ανέφερε μεταξύ άλλων η βουλευτής.
 
«Μεταρρύθμιση σημαίνει σχεδιασμός από το μηδέν και όχι η κατάργηση ολόκληρων υπηρεσιών, στελεχωμένων κρυστάλλινα από το ΑΣΕΠ», ήταν το σχόλιο του επίσης βουλευτή της ΝΔ, Γ. Καρασμάνη.