Την έντονη διαμαρτυρία τους εκφράζουν οι γιατροί του ΕΣΥ στην Κέρκυρα επειδή τους ζητείται να λειτουργήσουν ως κλιμάκιο ελέγχου για κορονοϊό στο λιμάνι της Κέρκυρας, αντί να μεταβαίνουν εκεί κλιμάκια του ΕΟΔΥ.

Ads

Συγκεκριμένα στις 14 Αυγούστου η Ένωση Γιατρών του ΕΣΥ Κέρκυρας απέστειλε εξώδικο προς τον υπουργό Υγείας, τον Διοικητή της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας, και τον Διευθυντή του Κέντρου Υγείας Αγρού – Αγ. Αθανασίου. 

Η εξώδικη δήλωση διαμαρτυρία κοινοποιήθηκε και στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Κέρκυρας, καθώς επίσης τον Ιατρικό Σύλλογο της περιοχής αλλά και βουλευτές του νησιού. Στο εξώδικο οι γιατροί του ΕΣΥ καταγγέλλουν ότι στις 10 Αυγούστου έλαβαν ηλεκτρονικό μήνυμα από το Διευθυντή του Κέντρου Υγείας Αγρού – Αγ. Αθανασίου στο οποίο γινόταν λόγος για «υποχρεωτική παρουσία στο λιμένα Κέρκυρας κατόπιν εντολής της 6ης ΥΠΕ». 

Όπως αναφέρουν οι γιατροί το μήνυμα αυτό εστάλη μία εβδομάδα μετά την καταγγελία γιατρών και νοσηλευτών του Κέντρου Υγείας Κέρκυρας σύμφωνα με την οποία από τις 3 Ιουλίου γιατροί και νοσηλευτές απασχολούνται ως κλιμάκια ελέγχου για τον κορονοϊό στο λιμάνι της Κέρκυρας.

Ads

Ωστόσο, όπως τονίζουν γιατροί και νοσηλευτές, όλα αυτά γίνονται σε έναν «ακατάλληλο υγιειονομικό χώρο χωρίς καμία οικονομική αποζημίωση». Μάλιστα όπως καταγγέλλουν, πρόκειται για «βεβιασμένες εμβαλωματικές κινήσεις χωρίς καμία προετοιμασία χωρίς καμία εκπαίδευση προσωπικού που μπορούν να θέσουν σε κίνδυνο την υγεία των γιατρών και κατ’ επέκταση τη δημόσια Υγεία στο νησί». Για τους λόγους ζητούν από τον αρμόδιο υπουργό να παρέμβει και να δώσει περαιτέρω διευκρινίσεις.

Το εξώδικο ανήρτησε στο twitter ο γενικός γραμματέας της ΟΕΝΓΕ, Πάνος Παπανικολάου.