Στη Βουλγαρία φαίνεται πως καταλήγει τελικά μία ακόμη από τις «μεγάλες επενδύσεις» που θα έρχονταν στην Ελλάδα άπαξ και επανεκλέχθηκε η ΝΔ, με τον υπουργό Ανάπτυξης μάλιστα να την προαναγγέλλει ως «αμερικανική επένδυση εκατοντάδων εκατομμυρίων».

Ads

Η δήλωση του Άδωνι Γεωργιάδη ήταν φωτογραφική και αφορούσε την εταιρεία Tesla, η οποία ενδιαφέρεται για την κατασκευή ενός εργοστασίου στην περιοχή των Βαλκανίων. Η επένδυση ως φαίνεται θα γίνει αλλά προσπερνάει την Ελλάδα και πηγαίνει… Βουλγαρία. 

Όπως δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών της Βουλγαρίας, Εμίλ Καρανικολόφ, σε συνέντευξή του στην ιστοσελίδα 24chasa.bg, έχει επέλθει συμφωνία στα βασικά σημεία με την Tesla του Έλον Μασκ για να παράγει αυτοκίνητα ή μπαταρίες για ηλεκτρικά αυτοκίνητα σε περιοχή της Βουλγαρίας.

Ο Καρανικολόφ αποκάλυψε ότι ήδη η βουλγαρική κυβέρνηση βρίσκεται επίσης «πολύ κοντά» σε συμφωνία για την κατασκευή ανταλλακτικών της Tesla στη χώρα, αλλά ολοκληρώνονται και οι συζητήσεις για την κατασκευή ενός εργοστασίου παραγωγής αυτοκινήτων ή μπαταριών. 

Ads