«Αν συνελήφθησαν κατά βίαιο τρόπο και τους έδειραν είναι απαράδεκτο και είναι αδίκημα», δήλωσε ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος αναφορικά με τις φωτογραφίες των συλληφθέντων στην Κοζάνη, όπου είναι εμφανή τα σημάδια κακοποίησής τους.
 

Ads

Μιλώντας στον Alpha 9,89, ο Άνθιμος αναφέρθηκε και στα αριστερά κόμματα και τη σχέση τους με την Εκκλησία, με αφορμή το συνέδριο «Εκκλησία και Αριστερά» και το όλο θέμα που δημιουργήθηκε με τις δηλώσεις Κουράκη. «Εάν τα αριστερά κόμματα έχουν σκοπό να κατηγορούν την Εκκλησία, έχουμε πρόβλημα με αυτούς που είναι στην εξουσία τους και όχι με τον κόσμο που τους ψηφίζει», σημείωσε.
 
Για τις δηλώσεις του Μητροπολίτη Καλαβρύτων στην κηδεία του Ντερτιλή, εξέφρασε την άποψη ότι «δεν πρέπει να γίνεται αυτό» πρόσθεσε όμως ότι «για να πάει ο Άγιος Καλαβρύτων στην Αθήνα για την κηδεία Ντερτιλή σίγουρα πήρε άδεια από τον Αρχιεπίσκοπο».
 
Τέλος, για τα οικονομικά των ιερέων ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης δήλωσε «το μήνα Ιανουάριο πήραμε 1520 ευρώ, δεν είμαι ικανοποιημένος αλλά τι να πω όταν άλλες οικογένειες έχουν παιδιά».