Ανταλλαγή πυρών μεταξύ εμπόρων ναρκωτικών και αστυνομικών σημειώθηκε τα ξημερώματα στην εθνική οδό Αθηνών – Λαμίας, στην Τραγάνα Φθιώτιδας, με αποτέλεσμα των τραυματισμό δύο αστυνομικών και ενός εκ των υπόπτων.

Ads

Η αστυνομία είχε στήσει ενέδρα στην περιοχή και όταν εμφανίστηκε το ύποπτο όχημα, στο οποίο επέβαιναν δύο Αλβανοί υπήκοοι επιχείρησαν να το σταματήσουν. Ο οδηγός όμως ανέπτυξε ταχύτητα στο αυτοκίνητο και άρχισε καταδίωξη, κατά την οποία ο συνοδηγός του διωκόμενου αυτοκινήτου, πυροβόλησε πολλές φορές εναντίον των αστυνομικών με καλάσνικοφ.

Οι αστυνομικοί ανταπέδωσαν τους πυροβολισμούς, ενώ το αυτοκίνητο των δραστών εμβόλισε ένα όχημα της αστυνομίας και ακινητοποιήθηκε.

Από τη σύγκρουση τραυματίστηκε ελαφρά ένας υπαστυνόμος, ενώ ένας αστυφύλακας τραυματίστηκε από εξωστρακισμό σφαίρας στο πόδι. Σοβαρά τραυματίστηκε από σφαίρες των αστυνομικών στο στομάχι ο Αλβανός οδηγός του αυτοκινήτου, ο οποίος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, ενώ συνελήφθη και ο δεύτερος από τους δράστες. Στο αυτοκίνητο βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 110 κιλά ακατέργαστης κάνναβης.

Ads

Για την υπόθεση αναμένεται να γίνουν ανακοινώσεις από τη Δίωξη Ναρκωτικών της Ασφάλειας Αττικής.