Αποφασισμένος να μιλήσει για όλους και για όλα στην απολογία του ενώπιον του ανακριτή διαφθοράς φέρεται να είναι ο πρώην αναπληρωτής διευθυντής εξοπλισμών του υπουργείου Εθνικής Άμυνας Αντώνης Κάντας, σύμφωνα με τον συνήγορό του Γιάννη Μαντζουράνη. Όπως ανέφερε, επιχειρείται να επιστραφούν τα 13,7 εκατομμύρια δολάρια στο ελληνικό δημόσιο.

Ads

Ο Αντώνης Κάντας συνελήφθη με ένταλμα του ανακριτή βάσει εγγράφου της Αρχής για το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, στο οποίο αναφέρεται ότι εντοπίστηκαν 13,7 εκατομμύρια δολάρια σε τράπεζα της Σιγκαπούρης που έφθασαν μέσω δύο εξωχώριων εταιρειών με εμφανιζόμενο διαχειριστή τον κατηγορούμενο.

Η έρευνα αφορά την περίοδο από το 1996 – 2002, επί υπουργίας στο ΥΠΕΘΑ κυρίως του Άκη Τσοχατζόπουλου και λιγότερο του Γιάννου Παπαντωνίου.

Όπως υποστήριξε ο συνήγορος του Αντώνη Κάντα λίγο πριν από την έναρξη της απολογίας, ήδη επιχειρείται να επιστραφούν τα χρήματα αυτά στο ελληνικό δημόσιο, μαζί με «άγνωστα επιπλέον ποσά του εντολέα του».

Ads

Στο μεταξύ, σύμφωνα με τη «Ναυτεμπορική», δεν αποκλείεται ο Αντ. Κάντας να μιλήσει για τουλάχιστον 10 άγνωστες στην ανάκριση υποθέσεις εξοπλιστικών για τις οποίες δωροδοκήθηκε και πέντε – έξι αντιπροσώπους εταιρειών οι οποίοι του διοχέτευσαν μαύρο χρήμα.

Μέχρι στιγμής, η κατηγορία σε βάρος του Αντώνη Κάντα αφορά τα υποβρύχια.