Σε λειτουργία τέθηκε η πλατφόρμα για την τρίτη δόση εμβολίου κατά του κορονοϊού και αφορά όλα τα άτομα άνω των 18 ετών. Όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να κλείσουν ραντεβού για την επαναληπτική δόση του εμβολίου στο emvolio.gov.gr.

Ads

Το ραντεβού για τρίτη δόση εμβολίου μπορούν να το κλείσουν οι πολίτες στους 5,5 μήνες. Τότε ανοίγει η πλατφόρμα.

Βασική προϋπόθεση για τον εμβολιασμό των πολιτών που έχουν ήδη ολοκληρώσει τις δύο δόσεις είναι να έχουν περάσει:

  • 2 μήνες από τον εμβολιασμό με το (μονοδοσικό) της Johnson & Johnson
  • 6 μήνες από τη δεύτερη δόση με AstraZeneca, Moderna, Pfizer

Διευκρινήσεις Θεμιστοκλέους

Ads

Ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους εξηγεί με ποια εμβόλια για το νέο κορονοϊό πρέπει κάνουν την τρίτη δόση οι πλήρως εμβολιασμένοι πολίτες, ανάλογα με αυτά που έκαναν στις πρώτες δύο δόσεις (ή τη μία, με το μονοδοσικό της Johnson & Johnson):

«Όσοι πολίτες 18 και άνω έχουν εμβολιαστεί με Pfizer, Moderna και AstraZeneca θα πρέπει να κάνουν την αναμνηστική δόση έξι μήνες μετά την ολοκλήρωση της δεύτερης δόσης.

Η αναμνηστική δόση σε αυτές τις τρεις κατηγορίες των εμβολίων γίνεται με εμβόλια Pfizer ή Moderna (είναι η μισή δόση της Moderna) και η πλατφόρμα -μετά τη σύσταση της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών- θα ανοίγει στους πεντέμισι μήνες.

Για αυτούς που έκαναν το εμβόλιο της Johnson & Johnson, η αναμνηστική δόση θα πρέπει να γίνεται στους δύο μήνες μετά τον εμβολιασμό τους και θα μπορεί να γίνεται με τα εμβόλια Pfizer, Moderna (μισή δόση) ή το εμβόλιο Johnson & Johnson.

Για τον προγραμματισμό ραντεβού αναμνηστικής δόσης οι πολίτες έχουν τη δυνατότητα να προγραμματίσουν ραντεβού μπαίνοντας στην πλατφόρμα emvolio.gov.gr.

Όπως και στην πρώτη δόση του εμβολίου, ο χρήστης πρέπει να επιλέξει την επιλογή “Δείτε αν ανήκετε στην πληθυσμιακή ομάδα που μπορεί να εμβολιαστεί την τρέχουσα περίοδο με βάση τον ΑΜΚΑ σε συνδυασμό με τον ΑΦΜ σας και κλείστε το ραντεβού σας”».