Εντολή για να ανοιχτεί το κρυφό κινητό που χρησιμοποιούσε ο Ευθύμιος Γιαννουσάκης στη φυλακή, δόθηκε, σύμφωνα με δημοσίευμα του Documento.

Ads

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, οι δικαστικές αρχές διερευνούν τηλεφωνικές συνδιαλέξεις του και ανταλλαγές μηνυμάτων κατά το δίμηνο Αύγουστος – Οκτώβρης 2017. 

Πρόκειται για χρονικό διάστημα που θεωρείται κρίσιμο καθώς συμπίπτει με τις βεβιασμένες απόπειρες του ισοβίτη να αποφυλακιστεί, αλλά και τις αλλαγές στη συμπεριφορά του καθώς άλλαζε τις καταθέσεις και τις καταγγελίες του σε συνεντεύξεις, σχετικά με την υπόθεση του Noor1. 

To Documento υπενθυμίζει ότι το Δικαστικό Συμβούλιο Πειραιά, υπό την προεδρία του προέδρου Πρωτοδικών Ιωάννη Μαλλούχου είχε απορρίψει αίτημα της εισαγγελέα Ειρήνης Τζίβα, η οποία διενεργούσε την έρευνα για τα ανοικτά σκέλη της υπόθεσης, για άρση του τηλεφωνικού απορρήτου της συγκεκριμένης τηλεφωνικής σύνδεσης για το χρονικό διάστημα από 26/08/2017 έως 26/10/2017.

Ads

Το εν λόγω κινητό είχε βρεθει κρυμμένο μέσα στο κελί του Γιαννουσάκη μετά από αιφνιδιαστικό έλεγχο και είχε παραδοθεί στις 12/10/2017 από τη διεύθυνση της φυλακής σε υπάλληλο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Πειραιά μαζί με την κάρτα SIM και την μπαταρία του.

Κατά του βουλεύματος του Δικαστικού Συμβουλίου ασκήθηκε αίτηση αναιρέσεως από τον αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Χαράλαμπο Βουρλιώτη και η οποία έγινε δεκτή από τον Άρειο Πάγο. Το αίτημα της εισαγγελέως Τζίβα εξετάστηκε εκ νέου από το Δικαστικό Συμβούλιο και τελικά έγινε δεκτό.