«Άνοιγμα» στον Κεντροδεξιό και Κεντροαριστερό χώρο πραγματοποίησε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με τη συμμετοχή τριών προσώπων στο νέο κυβερνητικό σχήμα. Πρόκειται για την Κατερίνα Παπακώστα, την Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου και την Μυρσίνη Ζορμπά.

Ads

Η Κατερίνα Παπακώστα, που ανήκει στο Καραμανλικό μπλοκ και πρόσφατα διαγράφηκε από τη ΝΔ εκφράζοντας την αντίθεσή της με την ακροδεξιά στροφή του κόμματος, αναλαμβάνει υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη.

Από το χώρο της Κεντροαριστεράς επιλέχθηκαν η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου και η Μυρσίνη Ζορμπά, δύο γυναίκες που προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ και συνδέονται με τον Ανδρέα και τον Γιώργο Παπανδρέου, αλλά και με τον Κώστα Σημίτη, σε μία κίνηση με σαφή συμβολισμό. 

Η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου,που είχε αποχωρήσει από το ΠΑΣΟΚ λόγω μνημονίου, αναλαμβάνει υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης στη θέση της Ολγας Γεροβασίλη που μετακινείται στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Η δε Μυρσίνη Ζορμπά, εκδότρια και ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ επί Κώστα Σημίτη, είναι η νέα υπουργός Πολιτισμού στη θέση της Λυδίας Κονιόρδου που όπως αναμενόταν μένει εκτός κυβέρνησης.

Ads