Ο Ευάγγελος Βενιζέλος υπήρξε ο πιο κρίσιμος κρίκος στο αντι-ΣΥΡΙΖΑ μέτωπο και προωθήθηκε από τον Κυριάκο Μητσοτάκη για την Επιτροπή των Σοφών στο Συμβούλιο της Ευρώπης.

Ads

Ωστόσο οι σχέσεις τους είχαν διαρραγεί το τελευταίο διάστημα με τον Ευάγγελο Βενιζέλο να ασκεί σφοδρή κριτική στη ΝΔ και τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ιδιαίτερα μετά την αποκάλυψη του σκανδάλου των παρακολουθήσεων. Από την πλευρά του ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σύμφωνα με τις πληροφορίες του προηγούμενου διαστήματος, είχε βάλει τον Ευάγγελο Βενιζέλο στη «μαύρη λίστα».

Ωστόσο ο πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια της Συνέντευξης Τύπου στη ΔΕΘ επιχείρησε ένα «άνοιγμα» προς τον Ευάγγελο Βενιζέλο με πιθανό στόχο και την πρόκληση ενός εσωτερικού ρήματος εντός του ΠΑΣΟΚ, που το τελευταίο καιρό – και ιδιαίτερα μετά την αποκάλυψη της παρακολούθησης Ανδρουλάκη – έχει έρθει σε απόλυτη ρήξη με το κυβερνών κόμμα. 

«Σέβομαι ιδιαίτερα τον κ. Βενιζέλο, αλλά δεν σημαίνει πως συμφωνώ πάντα μαζί του. Δεν συμφωνήσαμε για παράδειγμα στο θέμα αν το Σύνταγμα επιτρέπει την παρακολούθηση πολιτικών προσώπων. Αλλά τελικά με τον κ. Βενιζέλο, αλλά και με άλλα στελέχη του ΠΑΣΟΚ, είναι περισσότερα αυτά που μας ενώνουν από αυτά που μας χωρίζουν. Θυμίζω ότι ο κ. Βενιζέλος ήταν ένα από τα πρόσωπα που κρεμάστηκαν στα μανταλάκια από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ για τη Novartis», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ads