Το άνοιγμα του φακέλου της υπόθεσης της καθηγήτριας Φώφης Μπουλούτα, η οποία δεν ζει πλέον, που είχε εντοπίσει τον γιο του Αντώνη Σαμαρά να αντιγράφει κατά την διάρκεια διαγωνίσματος στο Κολλέγιο Αθηνών προανήγγειλε σήμερα ο υπουργός Παιδείας, Κώστας Γαβρόγλου.

Ads

«Ανοίγει ο φάκελος της υπόθεσης Φώφης Μπουλούτα για περαιτέρω διερεύνηση» ανακοίνωσε ο υπουργός, στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΟΙΕΛΕ.

Σύμφωνα με το υπουργείο, ο Κώστας Γαβρόγλου «ζήτησε από τους νομικούς  συμβούλους του να υποβάλλουν άμεσα πόρισμα μετά τη μελέτη όλων των στοιχείων — δηλαδή των πρακτικών του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, των εγγράφων που κατέθεσε η ΟΙΕΛΕ και των στοιχείων από τη  Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Β’ Αθήνας».

Διαβάστε ακόμη«Θα υπάρξουν σοβαρές αποκαλύψεις στην υπόθεση Μπουλούτα»

Ads

Την εκ νέου διερεύνηση της υπόθεσης της εκπαιδευτικού είχε ζητήσει πριν μέρες από τον υπουργό Παιδείας η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδος (ΟΙΕΛΕ).

Η ΟΙΕΛΕ ζήτησε να δοθούν στη δημοσιότητα όλα τα στοιχεία που αφορούν την υπόθεσης της καταγγελίας σύμβασης της εκπαιδευτικού, αλλά και την εκπαιδευτική της πορεία 21 χρόνια στο Κολλέγιο Αθηνών.

«Οι πολίτες δικαιούνται να γνωρίζουν τα πάντα για μια υπόθεση που δεν αφορά απλώς μια καθηγήτρια, η οποία απολύθηκε άδικα και εκδικητικά, αλλά έχει σοβαρές και βαθιές πολιτικές και ηθικές προεκτάσεις» αναφέρει η Ομοσπονδία και τονίζει ότι «η ελληνική κοινωνία οφείλει να μάθει την αλήθεια».