Σήμερα (25/01), αναμένεται να ανοίξει η εφαρμογή «MyBusinessSupport» για να κάνουν οι δικαιούχοι του πέμπτου κύκλου του προγράμματος επιστρεπτέας προκαταβολής, την αποδοχή χρηματικού ποσού στην πλατφόρμα της ΑΑΔΕ, σύμφωνα με όσα δήλωσε το Σάββατο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας σε δελτίο ειδήσεων της δημοτικής τηλεόρασης Θεσσαλονίκης TV.

Ads

Αναλυτικότερα, το ελάχιστο ποσό της ενίσχυσης του προγράμματος αρχίζει από τα 1.000 ευρώ και αυτό αναμένεται να καταβληθεί την Τετάρτη 27 και την Παρασκευή 29 Ιανουαρίου στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων του προγράμματος, ενώ, υπενθυμίζεται ότι το 50% της ενίσχυσης δεν θα επιστραφεί.

Βέβαια, σημειωτέον, πως, το υπουργείο Οικονομικών, περιορίζοντας το κονδύλι της Επιστρεπτέας Προκαταβολής στο 1.5 δις ευρώ, «ψαλίδισε» τόσο το ανώτατο όσο και το κατώτατο όριο των ποσών της Επιστρεπτέας Προκαταβολής, αλλά και τον αριθμό των δικαιούχων της, με, πηγές του υπουργείου Οικονομικών εκτιμούν πως θα μείνουν τελικά εκτός Επιστρεπτέας σχεδόν 300.000 επαγγελματίες, δηλαδή 4 στους 10 από εκείνους που υπέβαλαν αίτηση.

Τέλος, υπενθυμίζεται πως ο 5ος κύκλος της Επιστρεπτέας Προκαταβολής καλύπτει την πτώση του κύκλου εργασιών για το τετράμηνο Σεπτεμβρίου – Δεκεμβρίου. Ο επόμενος κύκλος Επιστρεπτέας Προκαταβολής υπολογίζεται στις αρχές Μαρτίου και θα καλύψει πια την πτώση του τζίρου κατά τους μήνες Ιανουάριο και Φεβρουάριο.