Αναθεωρούν τη στάση τους απέναντι στη κοινή συνάντηση των πολιτικών αρχηγών, με θέμα τα μέτρα που ελήφθησαν για την εφαρμογή του μηχανισμού στήριξης προς την Ελλάδα, ΝΔ, ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ, μετά τα σημερινά τραγικά γεγονότα που σημειώθηκαν στο κέντρο της Αθήνας.

Ads

Απαντώντας στο κάλεσμα του πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου προς όλα τα κόμματα να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να προσέλθουν στη συνάντηση υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, η οποία ακυρώθηκε πριν από λίγες ημέρες, ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς αποδέχτηκε την πρόσκληση, σημειώνοντας ότι «η ΝΔ θα πρωταγωνιστήσει στη μάχη για σύμπνοια και σφυρηλάτηση της εθνικής ενότητας αυτές τις δύσκολες στιγμές».

Υπό όρους δήλωσε ότι θα συμμετάσχει η γ.γ. του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα. Προϋπόθεση, όπως είπε, είναι να οριστούν οι όροι της συνάντησης και να μην πραγματοποιείται μόνο και μόνο για να δοθεί άλλοθι στις συμφωνίες της «τρόικα» με την κυβέρνηση για την επιβολή των αντεργατικών μέτρων.

Αλλά και ο ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε να διευκρινίσει η κυβέρνηση την ακριβή ατζέντα της συνάντησης των πολιτικών αρχηγών, υπογραμμίζοντας ότι θα πρέπει ο ίδιος ο λαός να πάρει θέση για την τύχη του, μέσα από τη διεξαγωγή ενός δημοψηφίσματος.

Ads

Ο ΛΑΟΣ έχει τοποθετηθεί εξαρχής θετικά απέναντι στην κοινή συνάντηση των πολιτικών αρχηγών.

Για την επικείμενη συνάντηση των πολιτικών αρχηγών αλλά και για τα σημερινά γεγονότα αντάλλαξαν απόψεις οι κ.κ. Σαμαράς, Παπαρήγα, Τσίπρας και Καρατζαφέρης και σε τηλεφωνική τους επικοινωνία με τον πρωθυπουργό αργά το βράδυ της Τετάρτης.

Ο κ. Παπανδρέου υπογράμμισε την ανάγκη να συμβάλλουν όλοι στη διατήρηση της ηρεμίας στη χώρα και την προστασία της δημοκρατικής νομιμότητας, ενώ κατέστησε σαφές ότι, υπάρχει ουσιώδης διαφορά μεταξύ της δημόσιας έκφρασης των απόψεων και της διαμαρτυρίας, από την κάθε είδους βία από όπου και αν αυτή προέρχεται και τις εγκληματικές ενέργειες. Τέλος, εκτιμήθηκε η κατάσταση στο εσωτερικό της χώρας και η εικόνα της διεθνώς.