Το γεγονός ότι η κατάθεση πρότασης μομφής κατά της κυβέρνησης από τον Αλέξη Τσίπρα προκάλεσε μεγάλη αναστάτωση στο Μέγαρο Μαξίμου αποδεικνύεται μόνο και μόνο από το γεγονός της εσπευσμένης επιστροφής του Κ. Μητσοτάκη από την Κρήτη όπου θα συνέχιζε και σήμερα την περιοδεία.

Ads

Επρόκειτο να δώσει σήμερα συνέντευξη στα τοπικά ΜΜΕ. Στη συνέχεια θα παρουσίαζε στο Επιμελητήριο Ηρακλείου το Πρόγραμμα προσυμπτωματικού ελέγχου “Φώφη Γεννηματά”. Και ολοκληρώνοντας την περιοδεία του θα περπατούσε στους κεντρικούς δρόμους της πόλης και θα έχει την ευκαιρία να συνομιλήσει με επιχειρηματίες και πολίτες.

Αντί γι αυτό το αβανταδόρικο επικοινωνιακό γεγονός, γύρισε άρον-άρον στην Αθήνα και πήγε στη δεξίωση που παρέθεσε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κ. Σακελλαροπούλου στο Διπλωματικό Σώμα, για να θυμίσει και την εγκάρδια συνεννόηση μεταξύ τους.

Στο μεταξύ, στη Βουλή, μόνο οι ολονυχτίες που επέβαλε ο Πρόεδρος της Βουλής Κ. Τασούλας σώζουν τα προσχήματα για τη ΝΔ, μέσω της συσκότισης, καθώς οι βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος δεν είναι καθόλου πρόθυμοι να δώσουν τη μάχη στο συγκεκριμένο πεδίο.

Ads

Την παράσταση έκλεψε ο υπουργός Ανάπτυξης Αδωνης Γεωργιάδης καβγαδίζοντας με τον βουλευτή Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ Παύλο Πολάκη με όρους οπαδισμού. Η συνέχεια δόθηκε σήμερα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Οι πιο επιθετικοί βουλευτές της ΝΔ που αξιοποιούν την ευκαιρία για να δείξουν ότι στα δύσκολα “δε μασάνε” έχουν βάλει στο απόσπασμα τον πρόεδρο της ΑΔΑΕ Χρ. Ράμμο, ακολουθώντας τη “γραμμή” που έδωσε πρώτος ο Κ. Μητσοτάκης από την Κρήτη, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γ. Οικονόμου και ο υπουργός Επικρατείας Γ. Γεραπετρίτης.

Ο  βουλευτής Β’ Πειραιώς της ΝΔ Δημήτρης Μαρκόπουλος αποκάλεσε τον πρόεδρο της ΑΔΑΕ «delivery boy» και «πέμπτη φάλαγγα» του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ ο βουλευτής Σερρών Τάσος Χατζηβασιλείου είπε  ότι «ευτελίζει το αξίωμά του και την Αρχή της οποίας προΐσταται».

Ο Κ. Μητσοτάκης προετοιμάζεται εντατικά για την αυριανή ομιλία του που, όπως όλα δείχνουν, θα κινηθεί στους εξής άξονες:

-Θα προσδιορίσει ως σκοπό του τη σύγκριση (των κυβερνητικών θητειών ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ) και όχι η σύγκρουση.
-Θα επιμείνει να ρωτά τον Αλ. Τσίπρα για τις καταγγελίες της γραμματέως Καλογρίτσα για λεφτά που πήγαιναν στον ΣΥΡΙΖΑ.
-Θα αναδείξει τη σύλληψη για κομπίνα του προστατευόμενου μάρτυρα στην υπόθεση Novartis “Μάξιμου Σαράφη”.
-Θα διαβεβαιώσει για μια ακόμη φορά ότι δεν έχει δώσει εντολή για καμία παρακολούθηση και τίποτα δεν ήταν σε γνώση του.
-Θα αναφερθεί σε νόμιμες επισυνδέσεις επί πρωθυπουργίας Τσίπρα.
-Θα επιτεθεί στον πρόεδρο της ΑΔΑΕ Χρ. Ράμμο ως συνεργάτη του ΣΥΡΙΖΑ.
-Θα υποστηρίξει ότι η ειδική ενημέρωση του Αλ. Τσίπρα και του Documento από την ΕΥΠ δείχνει κάτι δόλιο.
-Θα βάλει στη συζήτηση την “Μαρία του Έβρου”.