Ανησυχούν πλέον πολύ και σοβαρά οι οδηγοί των λεωφορείων από τις συνεχόμενες επιθέσεις με πέτρες. Δύο ακόμη τέτοιες επιθέσεις σημειώθηκαν το βράδυ της Τρίτης σε λεωφορείο, στη λεωφόρο Συγγρού και σε συρμό του ΗΣΑΠ, στα Πετράλωνα.

Ads

Ειδικότερα, σύμφωνα με την αστυνομία, λίγο μετά τις 8 το βράδυ, άγνωστοι δράστες πέταξαν, πιθανόν πέτρα, σε λεωφορείο, που κινείτο στη λεωφόρο Συγγρού, στο ύψος του Παντείου Πανεπιστημίου, με αποτέλεσμα να σπάσει ένα τζάμι. Ευτυχώς, όμως, δεν τραυματίστηκε κάποιος επιβάτης, ενώ η αστυνομία προχώρησε σε δύο προσαγωγές.

Στις 9 το βράδυ της Δευτέρας σημειώθηκε άλλη επίθεση σε λεωφορείο, στη λεωφόρο Συγγρού, στο ύψος του Αγίου Σώστη, που είχε ως αποτέλεσμα να τραυματιστεί μια επιβάτης.

Επίσης την Τρίτη λίγο μετά τις 10 το βράδυ, άγνωστοι δράστες πέταξαν αντικείμενο σε συρμό του ΗΣΑΠ, στα Πετράλωνα, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ελαφρά στο μάτι μια γυναίκα, η οποία διακομίστηκε σε νοσοκομείο.

Ads

Η αστυνομία διενεργεί έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.

Την ανησυχία των οδηγών εξέφρασε ο πρόεδρος του Συνδικάτου Οδηγών του ΟΑΣΑ, Κ.Σιορίκης, μιλώντας στον ΑΝΤ1. Είπε πως οι οδηγοί φέρουν διπλή ευθύνη και ανησυχία, καθώς έχουν αφενός να προφυλάξουν τη δική του ασφάλεια, αφετέρου και των επιβατών.

Παρά το ότι χθες έγιναν δύο προσαγωγές, δεν έχουν εντοπιστεί οι δράστες στων επιθέσεων που πλέον ξεπερνούν τις δέκα.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συνδικάτου, πρόκειται είτε για πιτσιρίκια που «παίζουν» είτε για άτομα με προβλήματα ψυχικής υγείας.

Σε κάθε περίπτωση, όπως ο ίδιος είπε, τίθενται σε κίνδυνο οι ζωές των επιβατών, που δεν είναι άλλοι από φοιτητές, συνταξιούχους, κτλ.