Κάθε μέρα γίνεται όλο και πιο προφανές ότι ζούμε τις τελευταίες μέρες του καθεστώτος. Ενός καθεστώτος το οποίο κατέλαβε την εξουσία υποσχόμενο τα πάντα στους πάντες και, λιγότερο από τρία χρόνια μετά, κατάφερε να εξευτελίσει τους θεσμούς, να οδηγήσει τη χώρα και την κοινωνία στην παρακμή, την ανυποληψία, την οπισθοδρόμηση.

Ads

Η είδηση ότι οι ευρωπαίοι συζητάνε για κυβέρνηση τεχνοκρατών διότι η κυβέρνηση θα μοιράσει τα χρήματα από το ταμείο ανάκαμψης στους φίλους της, είναι το κερασάκι στην τούρτα. Προφανώς στην Ε.Ε δεν είναι ούτε στραβοί ούτε κουφοί.

Παρακολουθούν και βλέπουν ότι οι ολιγάρχες, οι οποίοι στηρίζουν με λύσσα την κυβέρνηση, ετοιμάζονται να πλιατσικολογήσουν τα πολλά δις που θα έρθουν τους επόμενους μήνες. Όμως, το γεγονός ότι συζητάνε για κυβέρνηση τεχνοκρατών είναι ανησυχητικό. Θα έλεγα και αντιδημοκρατικό, αλλά οι σύγχρονοι ευρωπαίοι δεν φαίνεται να έχουν σε μεγάλη υπόληψη τη δημοκρατία.

Σε κάθε περίπτωση, θεωρώ αδιανόητο να μας επιβάλλουν πάλι κάποιον Παπαδήμο. Διότι, πέρα από το αντιδημοκρατικό του πράγματος, οι παπαδήμοι στην Ελλάδα είναι η άλλη όψη του ίδιου νομίσματος.

Ads

Δηλαδή θα βγάλουν το λύκο-μητσοτάκη για να τον αντικαταστήσουν με έναν άλλο λύκο, λιγότερο προκλητικό και αδηφάγο, αλλά λύκο σε κάθε περίπτωση. Κι από τέτοιους, χορτάσαμε, ευρωπαίοι μου.  Στουρνάρες, παπαδήμοι, χαρδουβελαίοι, σημίτηδες ήταν αυτοί που ρήμαξαν τη χώρα. Έναν άνθρωπο κανονικό χρειαζόμαστε για να κυβερνήσει τη χώρα. Κι αν είναι και εκλεγμένος, ακόμη καλύτερα…