Νέα κρούσματα κοραναϊού επιβεβαιώνονται τα ταλευταία 24ωρα σε διάφορες περιοχές της χώρας.

Ads

Το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα στην περιοχή της Τρίπολης καταγράφηκε σε δομή ψυχικής υγείας, με έναν άνδρα ασθενή να έχει ήδη μεταφερθεί στο Γενικό Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου. Επί τόπου βρέθηκε κλιμάκιο του ΕΟΔΥ ενώ η δομή έχει τεθεί σε άτυπη καραντίνα.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, πριν από λίγες ημέρες ο άνδρας είχε νοσηλευτεί στην παθολογική κλινική του Παναρκαδικού Νοσοκομείου. Οι αρχές έχουν ξεκινήσει ήδη την ιχνηλάτηση.

Στον δήμο Μύκης (ανήκει στην Περιφερειακή Ενότητα Ξάνθης), σε διάφορα χωριά εντοπίζονται σποραδικά κρούσματα κορονοϊού.

Ads

Τα νέα επιβεβαιωμένα περιστατικά εντοπίστηκαν σε 2.600 εργαστηριακούς ελέγχους, που πραγματοποιήθηκαν από ειδικά κλιμάκια του ΕΟΔΥ. Ακόμη, έγιναν άλλα 400 τεστ στο συγκεκριμένο μέρος από την Πολιτική Προστασία. Πρόκειται για μία περιοχή, η οποία από την αρχή της πανδημίας είχε παρουσιάσει έξαρση κρουσμάτων. 

Νέα κρούσματα κοροναϊού επιβεβαιώθηκαν τις τελευταίες ώρες σε Κοζάνη, Λαμία και Θήβα.

Ειδικότερα, στη Λαμία, μεταφέρθηκε και νοσηλεύεται σε ΜΕΘ στο νοσοκομείο ένας 86χρονος με υποκείμενα νοσήματα, ο οποίος επέστρεψε από την Αμερική.

Σύμφωνα με τον Σκάι, ήταν αρνητικός στον πρώτο έλεγχο και είχε τεθεί σε κατ’ οίκον προορισμό, ωστόσο 10 ημέρες μετά εμφάνισε συμπτώματα.

Στη ΜΕΘ Λαμίας νοσηλεύεται και η κόρη του, ενώ η σύζυγός του και ο 27χρονος εγγονός του, νοσηλεύονται με κορωνοϊό, αλλά με ήπια συμπτώματα, στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο Λάρισας.

Έχει γίνει ιχνηλάτηση στην περιοχή της Αταλάντης, όπου κινούταν ο 27χρονος εγγονός του.

Πέντε νέα κρούσματα Covid-19 επιβεβαιώθηκαν το τελευταίο διήμερο στην Κοζάνη και έχουν σημάνει συναγερμό στις υγειονομικές αρχές. Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ πρόκειται για δύο στρατιωτικούς, έναν 53χρονο και ένα ζευγάρι που επέστρεψε οδικώς από την Τσεχία, ενώ είχε ταξιδέψει και στην Αγγλία.

Ο 53χρονος μετέβη στη γενέτειρά του, σε χωριό της Κοζάνης, από την Πρέβεζα. Θετικός στον κορωνοϊό βρέθηκε επίσης  στρατιωτικός κατά τη διάρκεια προεγχειρητικού ελέγχου στο 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης. Στη συνέχεια διεγνώσθη θετικός και ο στρατιωτικός γιατρός που τον εξέτασε. Είναι ασυμπτωματικοί και βρίσκονται σε καραντίνα στο σπίτι τους, σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ.

Όσον αφορά στο ζευγάρι που είχε ταξιδέψει στην Τσεχία, ο 66χρονος άνδρας νοσηλεύεται στο «Μποδοσάκειο» Πτολεμαΐδας, σε θάλαμο αρνητικής πίεσης, ενώ η σύζυγός του εμφανίζει συμπτώματα, αλλά παραμένει στο σπίτι. Έχουν ξεκινήσει οι ιχνηλατήσεις στο περιβάλλον τους, καθώς και οι δύο έσπασαν την καραντίνα στην οποία έπρεπε να παραμείνουν όταν επέστρεψαν από το εξωτερικό.

Όπως έγινε γνωστό το πρωί, σε κατ’ οίκον περιορισμό έχουν τεθεί 12 υγειονομικοί του νοσοκομείου Θήβας για προληπτικούς λόγους, καθώς ήρθαν σε επαφή με κρούσμα κορονοϊόυ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το βράδυ της Κυριακής, πήγε ασθενής με επιληπτική κρίση στο Τμήμα Επειγόντων περιστατικών και το πρωί μεταφέρθηκε στο Θριάσιο. Εκεί της έγινε τεστ για κορονοιό το οποίο βγήκε θετικό.

Καραντίνα σε ιατρικό προσωπικό στη Θήβα

Όπως έγινε γνωστό το πρωί του Σαββάτου, σε κατ’ οίκον περιορισμό έχουν τεθεί 12 υγειονομικοί του νοσοκομείου Θήβας για προληπτικούς λόγους, καθώς ήρθαν σε επαφή με κρούσμα κορονοϊόυ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το βράδυ της Κυριακής, πήγε ασθενής με επιληπτική κρίση στο Τμήμα Επειγόντων περιστατικών και το πρωί μεταφέρθηκε στο Θριάσιο. Εκεί της έγινε τεστ για κορονοιό το οποίο βγήκε θετικό.

Σε καραντίνα τέθηκαν προληπτικά στο νοσοκομείο Θήβας, 6 γιατροί, 4 νοσηλευτές και 2 τραυματιοφορείς με τους οποίους η γυναίκα ήρθε σε επαφή. Δεν έχουν συμπτώματα και θα υποβληθούν σε τεστ σε 3 ημέρες όπως προβλέπεται. Γίνεται απολύμανση του χώρου και του αξονικού τομογράφου στα ΤΕΠ όπου κινήθηκε η γυναίκα. Η ίδια έχει μεταφερθεί και νοσηλεύεται  στο Θριάσιο.