Ανελέητο το χτύπημα του Ιανού και στην Κεφαλονιά. 

Ads

Χωριά πλημμύρισαν ενώ σε ορισμένες περιοχές του νησιού, όπως στο χωριό της Άσσου, οι χείμαρροι παρέσυραν τόνους πέτρας, χώματος και φερτών υλικών που σκέπασαν τους δρόμους και τα οχήματα.

Η κατάσταση στην Άσσο είναι αποκαρδιωτική. Το γραφικό λιμανάκι του χωριού ουσιαστικά δεν υπάρχει πια. Δεκάδες αυτοκίνητα κατεστραμμένα, χαλάσματα, πεσμένα δέντρα και άνθρωποι σε απόγνωση, οι οποίοι βρίσκονται ακόμη χωρίς ρεύμα και νερό για τρίτη ημέρα. Κάποιοι δεν μπορούν να βγουν από τα σπίτια τους ενώ δεν έχουν φτάσει μηχανήματα έργου στο γραφικό χωριό για να απομακρύνουν τους εκατοντάδες τόνους των βράχων.

Συγκλονιστικές είναι οι περιγραφές των κατοίκων. «Περιμένουμε να έρθουν να μας ξεθάψουν» είπε χαρακτηριστικά, ενώ αναφερόμενη στη θεομηνία τόνισε ότι «από τις 2:00 τα ξημερώματα που άρχισε να βρέχει, σταμάτησε στις 7:00 το απόγευμα της επόμενης ημέρας. Ακούγαμε το βουητό από τους βράχους που διέτρεχαν το χωριό και ήταν συγκλονιστικό…».

image

Ads

image

image

image

Η κακοκαιρία σάρωσε κυριολεκτικά το νησί προκαλώντας μεγάλες καταστροφές. Συνολικά βυθίστηκαν 43 σκάφη διαφόρων τύπων, σε 9 σημειώθηκαν ζημιές ενώ 9 προσάραξαν. Υπάρχουν ζημιές στα δίκτυα του ηλεκτρισμού, της ύδρευσης και τα οδικά δίκτυα, ωστόσο, ευτυχώς δεν έχουν αναφερθεί τραυματισμοί.