Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες έδωσαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις στα Κύθηρα για να μπορέσουν να ελέγξουν την πυρκαγιά, που εκδηλώθηκε χθες το πρωί. Με το πρώτο φως της ημέρας οι προσπάθειες για την κατάσβεση συνεχίζονται με τη συνδρομή εναέριων μέσων. 

Ads

Η φωτιά εκδηλώθηκε στη βόρεια πλευρά των Κυθήρων, στην περιοχή Πιτσινάδες και μαίνεται σε αγροτοδασική έκταση. Το χωριό Πιτσινάδες εκκενώθηκε για προληπτικούς λόγους.

Η φωτιά κατέκαψε την περιοχή Αρωνιαδίκων – Πιτσινάδες, όπου διετάχθη εκκένωση του χωριού, και κατευθύνθηκε προς Αραιούς και Μυλοπόταμο ενώ υπήρχαν μέτωπα και σε Πρελεγκιάνικα και Ντουριάνικα. Η φωτιά πέρασε τη Σκληρή και μπήκε σε Κυπριωτιάνικα και Αλοϊζιάνικα. 

Η φωτιά έφτασε σε αυλές σπιτιών και προκάλεσε σοβαρά προβλήματα στην ηλεκτροδότηση και την υδροδότηση τριών οικισμών. Λόγω της έντασης της πυρκαγιάς είναι συνεχείς οι διακοπές στην ηλεκτροδότηση στο νησί.

Ads

Σύμφωνα με τις πληροφορίες η πυρκαγιά ξεκίνησε στις 11:25 από τον περίβολο του νοσοκομείου, στο βόρειο-βορειοδυτικό κομμάτι του νησιού, πιθανότατα από αναμμένο τσιγάρο.

Το πρωί του Σαββάτου οι άνεμοι έπεσαν αλλά τα μέτωπο της φωτιάς είναι διάσπαρτα. 

image

image

Στο πλοίο που εκτελεί το δρομολόγιο Νεάπολη-Κύθηρα, βρίσκονται πέντε πυροσβεστικά οχήματα από τη Λακωνία, με 15 άνδρες προκειμένου να συνδράμουν το έργο της πυρόσβεσης.

Το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων δυσχεραίνουν οι δυνατοί άνεμοι που πνέουν, ενώ, σύμφωνα με εκπρόσωπο της Πυροσβεστικής, δεν υπάρχει, αυτή την ώρα τουλάχιστον, κίνδυνος για οικισμούς που βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή.