Την αποχώρησή του από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Ένωσης Κεντρώων κοινοποίησε στον πρόεδρο της Βουλής ο Αριστείδης Φωκάς, βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης.

Ads

Ο Α. Φωκάς, ανεξάρτητος βουλευτής πλέον, προανήγγειλε αιφνιδιαστικά την Τρίτη την έξοδό του από το κόμμα του Βασίλη Λεβέντη. Με δήλωσή του στον τηλεοπτικό σταθμό «Βεργίνα», τόνισε πως θέλει να συνεχίσει τους αγώνες του για τη Μακεδονία, σημειώνοντας ότι δεν είναι επαγγελματίας πολιτικός.

Σχέδιο αποστασίας κατήγγειλε ο Βασίλης Λεβέντης, ενώ πλέον, η Κοινοβουλευτική Ομάδα της Ένωσης Κεντρώων αποτελείται από πέντε βουλευτές, ενώ θεωρείται πιθανόν, το δρόμο της ανεξαρτητοποίησης να ακολουθήσει και ο βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης, Γιάννης Σαρίδης.

Η επιστολή του Φωκά

«Η αποχώρησή μου από την Ένωση Κεντρώων έγινε για να παλεύω πλέον για το καλό της πατρίδας μου» σημειώνει σε Δελτίο Τύπου ο ανεξάρτητος βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης, ο οποίος το πρωί της Τετάρτης έστειλε επιστολή στον πρόεδρο της Βουλής κοινοποιώντας την απόφασή του.

Ads

«Η αποχώρησή μου συνοδεύεται από τη βεβαιότητα ότι ανταποκρίθηκα πλήρως απέναντι στα κοινοβουλευτικά καθήκοντα της Ένωσης Κεντρώων, αλλά και των εν γένει υποχρεώσεων μου απέναντι στο κόμμα. Η έλλειψη στρατηγικής κατεύθυνσης, η έλλειψη θάρρους να τα βάλουμε με τις παθογένειες, με ανάγκασαν να πάρω τη δύσκολη αυτή απόφαση, να ανεξαρτητοποιηθώ σήμερα, από την κοινοβουλευτική ομάδα της Ένωσης Κεντρώων» προσθέτει ο Α. Φωκάς που είχε συγκεντρώσει τα φώτα της δημοσιότητας πριν λίγους μήνες όταν έδινε τον τόνο σε συλλαλητήριο φιλάθλων του ΠΑΟΚ που φώναζαν ρυθμικά υβριστικό σύνθημα κατά του Κοινοβουλίου.