Την ανεξαρτητοποίησή του από το Ποτάμι ανακοίνωσε ο Γιώργος Αμυράς, επικαλούμενος τη διαφωνία του με την θετική στάση που έχει υιοθετήσει ο Σταύρος Θεοδωράκης κι άλλα στελέχη του κόμματος απέναντι στη συμφωνία των Πρεσπών. Πρόκειται για μια κίνηση, η οποία είχε προαναγγελθεί από το Σάββατο μέσω κοινής δήλωσης που είχαν αναρτήσει στο facebook ο κύριος Αμυράς με τον Γρηγόρη Ψαριανό, ο οποίος εκτιμάται θα ακολουθήσει τον ίδιο δρόμο.

Ads

Μετά από αυτή την κίνηση, το Ποτάμι δέχεται πολύ σοβαρό πλήγμα καθώς η Κοινοβουλευτική Ομάδα του διαθέτει πλέον 4 βουλευτές, ο Σταύρος Θεοδωράκης δεν μπορεί πλέον να μιλά ως αρχηγός και χάνει όλα τα άλλα προνόμια που διαθέτει το κόμμα του στην Βουλή.

Αναλυτικά η δήλωση του Γιώργου Αμυρά αναφέρει:

Με μεγάλη λύπη ανακοινώνω την αποχώρησή μου από την κοινοβουλευτική ομάδα του Ποταμιού και την ανεξαρτητοποίησή μου.

Ads

Δεν θα μπορούσα να πράξω διαφορετικά όταν τις επόμενες ημέρες θα έπρεπε, ως κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος, να ομιλώ δημόσια εκ μέρους του κόμματος του οποίου τα κορυφαία στελέχη έχουν αντίθετη θέση από την προσωπική μου για ένα μείζον εθνικό ζήτημα.

Ευχαριστώ τον επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρο Θεοδωράκη και όλους τους ανθρώπους του κόμματος με τους οποίους συνεργάσθηκα και εύχομαι οι μεταρρυθμιστικές δυνάμεις του τόπου να βρουν τη δυναμική που χρειάζεται η χώρα».