Καταρρίπτεται το επιχείρημα περί εισαγόμενης ακρίβειας, είπε ο Νίκος Ανδρουλάκης κατά τη συζήτηση στη Βουλή, σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών, τονίζοντας ότι «είμαστε στις χώρες με τον υψηλότερο πληθωρισμό και με την χαμηλότερη αγοραστική δύναμη» ενώ πρόσθεσε πως  η «ψαλίδα» μεταξύ μισθών και κερδών συνεχώς διευρύνεται.

Ads

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ χαρακτήρισε «ομολογία αποτυχίας» και «επικοινωνιακό τέχνασμα που τον εκθέτει προσωπικά» την επιστολή του Κυριάκου Μητσοτάκη στην πρόεδρο της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

«Μετά από τρία χρόνια λεηλασίας των εισοδημάτων και τα αναποτελεσματικά μέτρα που έχετε λάβει, η επιστολή στην Επιτροπή για την τιμολόγηση των πολυεθνικών είναι ομολογία αποτυχίας! Η επιστολή σας εκθέτει προσωπικά κύριε Πρωθυπουργέ και μου κάνει εντύπωση ποιος σας συμβούλεψε να την στείλετε σε αυτή την χρονική περίοδο» είπε χαρακτηριστικά.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης πρόσθεσε  ότι το κόστος ζωής έχει εκτοξευθεί σε όλα τα επίπεδα ενώ παράλληλα ζήτησε μείωση του ΦΠΑ.

Ads

Σχολιάζοντας το προεκλογικό μήνυμα της ΝΔ «Σταθερά πιο κοντά στην Ευρώπη» είπε οτι «με εξαίρεση τον ιδρυτή σας Κωνσταντίνο Καραμανλή και την είσοδό μας στις τότε Ευρωπαϊκές Κοινότητες, τι άλλο έχετε κάνει; Το 1999 καταγγείλατε το Ελσίνκι που έβαλε την Κύπρο στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Το 2002 ήσασταν εσείς που συκοφαντούσατε τη πατρίδα μας για τα κριτήρια εισόδου της στο ευρώ. Λίγα χρόνια αργότερα, και αφού χρεοκοπήσατε τη χώρα, θέσατε σε κίνδυνο τη θέση της χώρας στο ευρώ, αφού αν και εμείς ψηφίζαμε όπως εσείς κ. Μητσοτάκη, δηλαδή μαζί με τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ, τώρα θα ήμασταν στη δραχμή».

Υποστήριξε ότι με την πολιτική που ακολουθεί η ΝΔ «όχι μόνο δεν συγκλίνουμε με τους δείκτες που περιγράφουν την ευημερία των ευρωπαϊκών λαών αλλά συνεχώς αποκλίνουμε με αποτέλεσμα να συναγωνιζόμαστε για τις τελευταίες θέσεις σε κρίσιμα οικονομικά κοινωνικά και θεσμικά ζητήματα».

Χαρακτήρισε τον Κυριάκο Μητσοτάκη αδύναμο πρωθυπουργό και πρόσθεσε πως θα είναι υπόλογος εάν δεν εφαρμόσει η ΕΥΠ την απόφαση του ΣτΕ για την παρακολούθησή του.