Ο Κυριάκος Μητσοτάκης παρουσίασε μία «εξωραϊσμένη εικόνα της οικονομίας» είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης στην πρώτη του ομιλία στη Βουλή, στο πλαίσιο της συζήτησης για τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης, προσθέτοντας ότι ο πρωθυπουργός έδωσε «υποσχέσεις που δεν θα υλοποιηθούν και απέκρυψε όσα έρχονται».

Ads

«Η κυβερνητική αναξιοπιστία όμως δεν σταματά εδώ. Εμφανίζετε ως κεντρικό πρόταγμα της νέας θητείας σας την αύξηση των μισθών. Αλλά επειδή όπως μόνος σας αποκαλύψατε σε συνέντευξη στο μεσοπρόθεσμο δεν μπορείτε να κάνετε κολπάκια, στείλατε στις Βρυξέλλες αύξηση 12,7% ενώ εδώ λέγατε προεκλογικά για 25%. Περιφρονώντας ευθέως την αγωνία των πολιτών για καλύτερους μισθούς», σημείωσε.

«Για ποια ανάπτυξη μιλάμε όταν ένα αρχιπέλαγος μικρομεσαίων επιχειρήσεων δεν έχουν πρόσβαση στο τραπεζικό σύστημα και στα αναπτυξιακά προγράμματα» αναρωτήθηκε και ανακοίνωσε πως η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ έχει έτοιμες και θα επαναφέρει τις νομοθετικές της πρωτοβουλίες για την προστασία της πρώτης κατοικίας, τη ρύθμιση για τους δανειολήπτες σε ελβετικό φράγκο, τους κανόνες διαφάνειας στη λειτουργία των funds και τις 120 δόσεις για χρέη σε εφορία και ασφαλιστικά ταμεία», είπε σε άλλο σημείο.

Ο κ. Ανδρουλάκης σημείωσε πως προτεραιότητά για το ΠΑΣΟΚ είναι το κοινωνικό κράτος και αναφέρθηκε στο ΕΣΥ.

Ads

«Αναρωτιέμαι κ. Μητσοτάκη ξεχνάτε ότι είστε ο πρωθυπουργός που ο ελληνικός λαός πληρώνει τις δεύτερες μεγαλύτερες δαπάνες υγείας στην Ευρώπη; Μας ξεπερνά μόνο η Βουλγαρία», είπε χαρακτηριστικά. «Οι αποφάσεις για την υγεία είχαν γνώμονα την εξυπηρέτηση μεγάλων επιχειρηματικών».

«Το ΠΑΣΟΚ δημιούργησε το ΕΣΥ και το ΠΑΣΟΚ θα παλέψει για την αναγέννησή του γιατί είναι ένα τεράστιο ζήτημα που αφορά κάθε ελληνική οικογένεια», είπε ακόμα ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Μάλιστα κάλεσε τον πρωθυπουργό επιτέλους να βάλει προτεραιότητα την υγεία «για να σταματήσει να πληρώνει τις δεύτερες μεγαλύτερες δαπάνες υγείας».

«Όπως λέει ο ελληνικός λαός δεν υπάρχει δεν μπορώ υπάρχει δεν θέλω», είπε ακόμα ο κ. Ανδρουλάκης.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ άσκησε κριτική και στον τομέα της Παιδείας και έκανε λόγο για ανάγκη ριζικής αλλαγής και τη θέσπιση του εθνικού απολυτήριου με «στόχο ένα το σχολείο που θα είναι το κέντρου βάρους της παιδείας».