Σε όσα υποστήριξε ο πρωθυπουργός στη συνέντευξή του περί πρόσκλησης να συναντηθούν, όταν εξελέγη πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, απάντησε μέσω της ΕΡΤ ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Ads

Στη συνέντευξη που παραχώρησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στον Σταύρο Θεοδωράκη αναφέρθηκε στη σχέση του με τον Νίκο Ανδρουλάκη, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Δεν μπορώ να μην επισημάνω ότι όταν ζήτησα από τον κ. Ανδρουλάκη αφότου εκλέχτηκε να συναντηθούμε, να γνωριστούμε, καινούργιος αρχηγός κόμματος… Αρνήθηκε τη συνάντηση, αρνήθηκε να με συναντήσει δύο φορές. Του ζήτησα να συναντηθούμε και αρνήθηκε να με δει. Μπορείτε να βγάλετε τα συμπεράσματά σας για το πόσο εύκολη ή δύσκολη μπορεί είναι η συνεννόηση με αυτούς τους όρους». 

«Ο πρωθυπουργός είναι σε μεγάλο αδιέξοδο» ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ μιλώντας στην ΕΡΤ και συνέχισε: «Με συναντά ενώπιον δεκάδων δημοσιογράφων και μου λέει να τα πούμε οι δυο μας κάποια στιγμή και του απαντώ ότι θα οργανώσουμε μία συνάντηση με όλους τους πολιτικούς αρχηγούς ώστε να υπάρχει μια συνάντηση γνωριμίας. Επειδή υπήρχε μια κλιμάκωση της πανδημίας το επόμενο διάστημα αυτές οι συναντήσεις με όλους, όχι μόνο με αυτόν, δεν έγιναν. Εγώ δεν είχα καμία θεσμική πρόσκληση».

«Η δεύτερη φορά που έχω μιλήσει με τον κύριο Μητσοτάκη είναι στο Προεδρικό Μέγαρο. Δεν έχω καμία άλλη συνάντηση. Όπου εγώ γνωρίζω εκ των προτέρων τι έχει συμβεί με το Predator, δεν το έχω δημοσιοποιήσει διότι σέβομαι την Πρόεδρο της Δημοκρατίας» πρόσθεσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Ads

Αναφορικά με το ποιος θα μπορούσε να είναι ο επόμενος πρωθυπουργός, ο κ. Ανδρουλάκης δήλωσε τα εξής: «Η άποψή μου είναι ότι δεν μπορεί να μην είναι πολιτικό πρόσωπο. Αυτά που διαβάζω και που διαχέει κυρίως το Μέγαρο Μαξίμου για να ενοχοποιήσει και να φτιάξει σενάρια επιστημονικής φαντασίας του τύπου όπως αυτό του καλοκαιριού, ότι δεν με παρακολουθούσαν και θέλανε να με ελέγχουν για τις εσωκομματικές εκλογές από την αρχή που έβαλα υποψηφιότητα μέχρι όταν εκλέχτηκα πρόεδρος, αλλά γιατί είμαι λέει πράκτορας της Κίνας, της Τουρκίας, της Ρωσίας, όλες αυτές οι ανοησίες που τις είδα να αναπαράγονται και στο θέμα της ασυλίας, της αίτησης που έκανα για ασυλία στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, για να καταδικαστεί επιτέλους αυτή η παρακρατική λειτουργία από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Εγώ λοιπόν απαντώ σε αυτά τα σενάρια με έναν τρόπο: πολιτικά πρόσωπα, τα οποία θα μπορούν να εκφράσουν το φιλόδοξο αυτό πρόγραμμα».

Ο κ. Ανδρουλάκης επέμεινε στο ότι ο σχηματισμός κυβέρνηση πρέπει να γίνει από την πρώτη Κυριακή και απέκλεισε το ενδεχόμενο συμμετοχής του Γιάνη Βαρουφάκη σε ένα σχήμα συνεργασίας, ενώ δεν απέκλεισε πρόταση συνεργασίας και στα δυο κόμματα, Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Ανδρουλάκης απάντησε και σε ό,τι αφορά τις επιλογές που θα κάνει αναφορικά με τις μετεκλογικές συνεργασίες, λέγοντας πως όποιος διαφωνεί θα έπρεπε να έχει εκφράσει τη  διαφωνία του εδώ και πολύ καιρό.

Κόντρα ΝΔ – ΠΑΣΟΚ

Νωρίτερα, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Μάντζος κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι «μπήκε στη ζώνη του θράσους, καταλογίζοντας στον Νίκο Ανδρουλάκη κακή πίστη ή αντιπολιτική συμπεριφορά».

Όπως είπε, «το μόνο ενδιαφέρον που θα μπορούσε να έχει μια συνάντηση μεταξύ τους θα ήταν να του πει πότε, γιατί και με ποιο προϊόν τον παρακολουθούσε. Διότι υποκλοπές είχαν γίνει τότε, το λέει και η ΕΥΠ και η ΑΔΑΕ. Άρα να είμαστε ειλικρινείς, να έχουμε θάρρος και να πούμε και μισή κουβέντα».

Στον εκπρόσωπο του ΠΑΣΟΚ απάντησε η Νέα Δημοκρατία:

«Οφείλουμε να υπενθυμίσουμε στον εκπρόσωπο του ΠΑΣΟΚ κ. Μάντζο, ο οποίος αιτιολόγησε την άρνηση του κ. Ανδρουλάκη να συναντήσει τον κ. Μητσοτάκη, μιλώντας για την υπόθεση των παρακολουθήσεων, ότι η πρόσκληση του Πρωθυπουργού απευθύνθηκε δύο φορές στον κ. Ανδρουλάκη όταν εκλέχτηκε αρχηγός του ΠΑΣΟΚ, δηλαδή 8 μήνες πριν από αυτήν την υπόθεση. Προφανώς, άλλοι είναι οι λόγοι για τους οποίους ο κ. Ανδρουλάκης αρνήθηκε δύο φορές τη συνάντηση με τον κ. Μητσοτάκη».

Απαντώντας στη ΝΔ, ο κ. Μάντζος έκανε λόγο για «βέρτιγκο» και τόνισε οτι ουδέποτε υπήρξε θεσμικό αίτημα συνάντησης του Πρωθυπουργού προς τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής.

«Ο Πρωθυπουργός βάπτισε ως θεσμική πρόσκληση ένα πρόχειρο… “τα λέμε”, που αντάλλαξε με τον Νίκο Ανδρουλάκη σε διάδρομο της Βουλής ενώπιον δημοσιογράφων τον Δεκέμβριο του 2021», ανέφερε ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ.

Επανήλθε στην υπόθεση της παρακολούθησης αναφέροντας ότι οκτώ μήνες μετά, όλη η Ελλάδα έμαθε πως «τότε ο κ. Μητσοτάκης χαιρετούσε εκείνον, που παρακολουθούσε η ΕΥΠ, στην οποία ο ίδιος προΐσταται».

Διαβάστε: Κόντρα ΝΔ – ΠΑΣΟΚ για τις αναφορές Μητσοτάκη σε Ανδρουλάκη