Στον Άρειο Πάγο βρέθηκε το πρωί της Δευτέρας ο Νίκος Ανδρουλάκης, όπου είχε συνάντηση με την Εισαγγελέα Γεωργία Αδειλίνη, σχετικέ με τη διερεύνηση της τραγωδίας των Τεμπών και τις τελευταίες εξελίξεις γύρω από την υπόθεση.

Ads

Πρόκειται για ένα ακόμη θεσμικό βήμα του προέδρου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, μετά την κατάθεση πρότασης δυσπιστίας,

Ο ίδιος, εξερχόμενος του κτιρίου δήλωσε στις κάμερες:

«Το βράδυ της τραγωδίας των Τεμπών, την ώρα που οι διασώστες έψαχναν νεκρούς και αγνοούμενους, την ώρα που όλη η ελληνική κοινωνία θρηνούσε, κάποιοι είχαν την προτεραιότητα να πάρουν τις επίμαχες συνομιλίες, να τις χαλκεύσουν και να τις διοχετεύσουν σε φιλικά μέσα με στόχο τη χειραγώγηση της κοινής γνώμης. Εμείς κάναμε το χρέος μας στον ελληνικό λαό. Καταθέσαμε γι’αυτή τη νέα αποκάλυψη πρόταση δυσπιστίας στη Βουλή, και σήμερα καταθέσαμε αναφορά στον Άρειο Πάγο για να υπάρξει διερεύνηση της υπόθεσης.

Ads

Όμως μας ρωτούν, γιατί καταθέσαμε τώρα την πρόταση δυσπιστίας. Γιατί το ποτήρι ξεχείλισε. Δεν είναι πια ούτε μισοάδειο, ούτε μισογεμάτο. Τη μια διορίσανε παράνομα τον επίμαχο σταθμάρχη. Την άλλη, η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία τους κατηγορεί για διαφθορά, όσον αφορά την επίμαχη σύμβαση 717 για την τηλεδιοίκηση, που αν υπήρχε τα δύο τρένα δεν θα είχαν συγκρουστεί ποτέ».

«Μάθαμε τις προηγούμενες μέρες, όταν ενώ είχαν κάνει όλα αυτά, εκείνο το βράδυ είχαν προτεραιότητα να χαλκεύσουν τους διαλόγους για να δημιουργήσουν την αίσθηση του ανθρωπίνου λάθος» συνέχισε για να προσθέσει:

«Όλα αυτά δείχνουν πως η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη λειτουργεί συστηματικά με το τρίπτυχο: Διαφθορά, συγκάλυψη, ατιμωρησία. Πρέπει αυτός ο φαύλος κύκλος να σπάσει γιατί ο ελληνικός λαός αξίζει πολύ περισσότερα από αυτά που του προσφέρει η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας».