Εκτός του πολιτικού προσκηνίου δείχνει να μένει -προς το παρόν τουλάχιστον ο Ανδρέας Λοβέρδος, μετά την αποχώρησή του από το ΠΑΣΟΚ.

Ads

Αξίζει να σημειωθεί πως σύμφωνα με έγκυρες πηγές, η επιστολή που έστειλε ο πρώην υπουργός προς τον Νίκο Ανδρουλάκη είναι αρκετά σκληρή, με βαριές κατηγορίες κατά του προέδρου του ΠΑΣΟΚ. Άλλωστε, οι σχέσεις των δυο ανδρών φαίνεται πως ήταν εδώ και πολύ καιρό «παγωμένες».

Σε ότι αφορά το πολιτικό μέλλον του Ανδρέα Λοβέρδου, οι «δίαυλοι» με τη ΝΔ είναι, σύμφωνα με πληροφορίες, κλειστοί, ενώ και ο ίδιος δεν φαίνεται επί του παρόντος να επιδιώκει προσέγγιση με το κυβερνών κόμμα.

Μάλιστα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης φέρεται -πληροφορούμενος την «έξοδο» Λοβέρδου από το ΠΑΣΟΚ- να ανέφερε χαρακτηριστικά: «Υποψήφιους προέδρους άλλου κόμματος δεν παίρνω».

Ads

Δεν είναι λίγοι πάντως αυτοί που πιστεύουν, ότι ο πρωθυπουργός  συνυπολόγισε και την γκρίνια που υπάρχει στο εσωτερικό της ΝΔ για τις αυξανόμενες «μεταγραφές» από το ΠΑΣΟΚ στο κυβερνητικό σχήμα.

Την ίδια στιγμή, πάντως ο Ανδρέας Λοβέρδος φέρεται να βρίσκεται εκτός και των ευρύτερων διεργασιών στον χώρο του Κέντρου.

Σημειώνεται πως ενδεικτικό των εν λόγω διεργασιών είναι το πρόσφατο άρθρο του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ αλλά και στενού συνεργάτη της αείμνηστης Φώφης Γεννηματά, Θοδωρή Παπαθεοδώρου, στα «Νέα», στο οποίο δηλώνει πως θεωρεί «ζήτημα χρόνου» τη δημιουργία νέου κόμματος στο Κέντρο.

Πληροφορίες πάντως αναφέρουν πως οι διεργασίες των κεντρώων δεν περιλαμβάνουν τον Ανδρέα Λοβέρδο ως παίκτη, τον οποίοι φαίνεται πως βλέπουν ως «βαρίδι».

Έχοντας υπόψη όλα τα παραπάνω ο πρώην βουλευτής φέρεται να επέλεξε μια «θεαματική έξοδο» από το ΠΑΣΟΚ, αναμένοντας μήπως οι μελλοντικές πολιτικές εξελίξεις του δώσουν κάποια «διέξοδο».