Συνεχίζονται στο Κατάκολο οι έρευνες για τον εντοπισμό του 31χρονου κυβερνήτη του μοιραίου αεροσκάφους F-4 Phantom της Πολεμικής Αεροπορίας που συνετρίβη το πρωί της Δευτέρας (30/1) ενώ εκτελούσε εκπαιδευτική πτήση πάνω από την Ανδραβίδα, την ώρα που ο 29χρονος συγκυβερνήτης Μάριος-Μιχαήλ Τουρούτσικας ανασύρθηκε νεκρός.

Ads

Ο κυβερνήτης του Phantom, Σμηναγός Ευστάθιος Τσιτλακίδης, 31 ετών, εξακολουθεί να αγνοείται. «Δεν γνωρίζω τίποτα, μόλις τώρα ήρθα και πάω στους δικούς μου, δεν γνωρίζω τίποτα, δεν έχω εικόνα. Είμαστε σε αναμονή από χθες το βράδυ», δήλωσε ο αδελφός του αγνοούμενου πιλότου, Στέλιος Τσιτλακίδης.

Εναέρια και πλωτά μέσα χτενίζουν την περιοχή, χωρίς προς ώρας να έχει σημειωθεί κάποια θετική ένδειξη, λόγω των θαλασσίων ρευμάτων. Σύμφωνα με την ΕΡΤ, οι έρευνες έχουν επεκταθεί και με υποβρύχια ρομπότ. Επισημαίνεται ότι καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας, C-130 της Πολεμικής Αεροπορίας έκανε ρίψη φωτοβολίδων, για να βοηθήσει τις έρευνες που συνεχίστηκαν παρά τις δυσκολίες.

Ελικόπτερα του Σούπερ Πούμα, της Πολεμικής Αεροπορίας και ελικόπτερα S70 του Πολεμικού Ναυτικού έλαβαν ακόμη μέρος στις έρευνες για τον εντοπισμό του κυβερνήτη του F-4 Phantom. Επίσης, με εντολή του υπουργού Εθνικής Άμυνας Νίκου Παναγιωτόπουλου έχει κηρυχθεί από χθες τριήμερο στρατιωτικό πένθος στις Ένοπλες Δυνάμεις.

Ads

Ο πατέρας του υποσμηναγού περιέγραψε στην ΕΡΤ την επιμονή του Μάριου – Μιχαήλ να δηλώσει την Ικάρων πρώτη. «Τη δήλωσε πρώτη και πέθανε 29 χρονών. Και καταστραφήκαμε όλοι. Εγώ δεν έχω συνειδητοποιήσει τίποτα, η μητέρα του δεν ξέρω πως θα τη βγάλει», είπε ο πατέρας. «Όταν τον ρωτούσαν δεν έλεγε πιλότος, έλεγε αεροπόρος, από σεμνότητα», πρόσθεσε.

«Ήθελε από ψυχή να γίνει πιλότος»

Ο πατέρας του αγνοούμενου μίλησε στο Mega τονίζοντας τα εξής: «Από τη Μονάδα του με ενημέρωσαν πάρα πολύ νωρίς για το τι συνέβη, αλλά τώρα ήρθαν αυτοπροσώπως έξω από την πόρτα μου και μου είπαν ότι κατέπεσε το αεροπλάνο και ότι είναι σε εξέλιξη η έρευνα».

«Ήταν έμπειρο παιδί. Κι ήθελε από ψυχή να γίνει πιλότος. Το ‘θελε, ο Θεός όμως έχει άλλα προγράμματα. Ο Θεός να μη δίνει πίκρα σε κανέναν. Τέτοια πίκρα», λέει η θεία του 31χρονου.