Την καλυτέρευση της κατάστασης του μοναδικού επιζώντα της τραγωδίας στο Ξυλόκαστρο, ο οποίος νοσηλεύεται στο νοσοκομείο, αναμένουν οι Αρχές, ώστε να μπορέσουν να διαλευκάνουν τι συνέβη και μια τουριστική κατάβαση στο φαράγγι του Αγίου Λουκά, κατέληξε σε τρεις νεκρούς, μεταξύ των οποίων είναι το ζευγάρι των τουριστών από την Σιγκαπούρη και ο Έλληνας βοηθός του ομαδάρχη.

Ads

Τοπικά μέσα κάνουν λόγο για μεγάλο όγκο νερού στο σημείο, εξαιτίας της χιονόπτωσης και των βροχοπτώσεων το περασμένο διάστημα, γεγονός που έκανε την κατάβαση πολύ πιο δύσκολη και επικίνδυνη. Σύμφωνα με το peloponnisosnews.gr πριν από λίγες μέρες, μια ομάδα πεζοπόρων από την Αθήνα είχε ακυρώσει το canyoning που είχε προγραμματίσει στο ίδιο σημείο, επειδή υπήρχαν πολλά νερά και η κατάβαση δεν ήταν ασφαλής. Ακόμη και οι έμπειροι άνδρες της 1ης και της 6ης ΕΜΑΚ και οι πυροσβέστες από το Κιάτο και την Ευρωστίνη που συμμετείχαν στην επιχείρηση, συνάντησαν μεγάλες δυσκολίες λόγω του όγκου του νερού.

Ο 40χρονος τραυματίας νοσηλεύεται από το μεσημέρι της Κυριακής των Βαΐων στο Νοσοκομείο Κορίνθου, με πολλαπλά τραύματα και υποθερμία, ενώ έχει υποστεί σοκ. Στο πλευρό του από τις πρώτες ώρες βρίσκονται τόσο οι γονείς του, όσο και η σύζυγός του η οποία ήταν και αυτή που κάλεσε βοήθεια όταν αντιλήφθηκε ότι η επιστροφή του συζύγου της καθυστερεί ανησυχητικά.

Δείτε στο βίντεο το φαράγγι όπου έλαβε χώρα η τραγωδία: