Την αναβολή της προγραμματισμένης (την Τρίτη) συζήτησης σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών για το Πρόγραμμα Σταθερότητας, ζήτησαν ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας και ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Πάνος Παναγιωτόπουλος.

Ads

Συγκεκριμένα, ο κ. Τσίπρας ζήτησε από την πρωθυπουργό να παρουσιάσει τα πρόσθετα μέτρα, αλλιώς να αναβάλει την συζήτηση. Από την πλευρά του ο κ. Παναγιωτόπουλος δήλωσε : «Βρίσκουμε λογικό το αίτημα περί αναβολής της συζήτησης, που διατύπωσε ο κ. Αλ.Τσίπρας. Είναι αδιανόητο να καλούνται οι πολιτικοί αρχηγοί να συζητήσουν στη Βουλή, με βάση διαρροές, που προέρχονται από γραφεία υπουργών της κυβέρνησης περί ‘ νέων μέτρων ‘». Παράλληλα κάλεσε την κυβέρνηση «ή να ανοίξει τα χαρτιά της τη Δευτέρα (δηλαδή, πριν από τη διεξαγωγή της συζήτησης της Τρίτης) ή να αναβάλει τη συζήτηση των πολιτικών αρχηγών, για την επόμενη εβδομάδα».

«Πρόκειται για γελοία πρόταση, όταν μάλιστα ο ίδιος ο κ. Τσίπρας ζήτησε να γίνει αυτή η συζήτηση. Το βάρβαρο σχέδιο της κυβέρνησης είναι γνωστό από καιρό, δεν χρειάζεται να ανοίξει κανένα χαρτί. Το θέμα τώρα είναι η παλλαϊκή αντίδραση», ήταν η αντίδραση του ΚΚΕ μέσω του εκπροσώπου του, Μάκη Μαϊλη.